Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Pogubiłam się po drodze...

Pogubiłam się po drodze...

Toszka 13:30, 05 maj 2017

Agi2006 napisał(a)
Cisy farmen fajne są...

Farmen rośnie w gniazdko, a baccata ma poziome gałązki i daje elegancką półkulę.
Agi2006 14:06, 05 maj 2017

Toszka a mogłabym Cie zaprosić do mnie w celu weryfikacji świdośliw i takie tam....
amelia_b 14:30, 05 maj 2017

A ja już wszystko wiem, ale nie powiem
amelia_b 19:51, 05 maj 2017

Jeden brzydal podcięty, dobrze że ja mam tylko 3 szt, ale i tak się czułam jak Kopciuszek oddzielający groch od maku

takiego jednego carexa to mogła bym już tak na 4 szt śmiało podzielić?
AsiaK_Z 19:55, 05 maj 2017

amelia_b napisał(a)
A ja już wszystko wiem, ale nie powiem

Tej, a coś Ty taka skryta?
Planowanie pełną parą, będzie wejście jak u Karingtonów. Do przyszłego maja ogród wypięknieje
Toszka 20:06, 05 maj 2017

amelia_b napisał(a)
Jeden brzydal podcięty, dobrze że ja mam tylko 3 szt, ale i tak się czułam jak Kopciuszek oddzielający groch od maku

takiego jednego carexa to mogła bym już tak na 4 szt śmiało podzielić?

No to było wykopać, podzielić i elegancko poczyścić. Dziel!!!! Skróć także korzenie (to norma przy kopaniu i dzieleniu traw) i po posadzeniu podlej korzonkiem. deszczowa pogoda sprzyja dzieleniu
amelia_b 21:38, 05 maj 2017

AsiaK_Z napisał(a)

Tej, a coś Ty taka skryta?
Planowanie pełną parą, będzie wejście jak u Karingtonów. Do przyszłego maja ogród wypięknieje
to już powinno być na cito
amelia_b 21:39, 05 maj 2017

Toszka napisał(a)

No to było wykopać, podzielić i elegancko poczyścić. Dziel!!!! Skróć także korzenie (to norma przy kopaniu i dzieleniu traw) i po posadzeniu podlej korzonkiem. deszczowa pogoda sprzyja dzieleniu
to jutro się za to biorę
babka 00:13, 06 maj 2017

W pracy podczytywałam o planach, ciekawe pomysły, ciężki wybór ale widzę, że Ty już wiesz Ciekawa jestem decyzji i efektu

Toszko z Evergoldami tak postępuję jak radzisz, przycinam wczesną wiosną i jest ok
Ale mam do Ciebie pytanie odnosnie tataraków. Może mi doradzisz czy też można je ciąć? Wyskubuję brzydkie źdźbła i czasem suche wyrywam razem ze zdrową częścią rośliny, łącznie z korzonkiem. Mam ich sporo i przyznam się, że to zajęcie jest dość uciążliwe i czasochłonnem Daj radę proszę jak się z tym szybciej można uporać ?
Toszka 12:48, 06 maj 2017

Olu nie mam doświadczenia z tatarakami, ale spróbuj poeksperymentować i obetnij część jak carexy. Nie ma innego wyjścia jak eksperymentowanie i obserwacja. potem tylko trzeba wyciągnąć wnioski.

ja bym cięła, bo przecież w naturze byłby na przedwiośniu obżarty przez zwierzynę