Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Pogubiłam się po drodze...

Pogubiłam się po drodze...

amelia_b 11:55, 11 maj 2017

Marga napisał(a)

U mnie po wielkanocnych przymrozkach nie ma już potrzeby okrywania ogrodowych
Macie rację, że nasze straty w porównaniu do strat sadowników to pestka. W Lubelskim było wielkie nocne odymianie sadów. Ciekawe z jakim skutkiem?
Monika powiedz mi jak peperowskie u Ciebie? moje przemrożone i derenie eleg... też, nie wiem jak kousa bo do niego nie zaglądałam. pewnie odbiją bo tylko listki czarne
Marga 16:31, 11 maj 2017

Derenie Elegantissima zostały właśnie przemrożone po raz drugi, znaczy się, wszystkie młode przyrosty
Kurczę...Perovskie? ....zapomniałam zobaczyć. Ale wielkanocny je przemroził.
Dzisiaj na działce nie byłam. Jutro zobaczę.
Toszka 17:12, 11 maj 2017

Perovskia stworzona na taką pogodę. Nic jej nie powinno być. Dlatego pomału startuje
U mnie dostały otwierające się azalie. Wielkokwiatowe. Japońskim nic nie jest. Buk też dostał po listkach.
amelia_b 21:23, 11 maj 2017

Toszko u mnie perovskia przed świętami miała już listki, wiec ją ściełam, przyszedł przymrozek listki trafiło, obskubałam, ledwo wyszły nowe i znów powtórka z rozrywki. I teraz nie wiem czy nie ściąć jej niżej i czekać czy tak zostawić tzn 15 cm od ziemi?
amelia_b 21:23, 11 maj 2017

Marga napisał(a)
Derenie Elegantissima zostały właśnie przemrożone po raz drugi, znaczy się, wszystkie młode przyrosty
Kurczę...Perovskie? ....zapomniałam zobaczyć. Ale wielkanocny je przemroził.
Dzisiaj na działce nie byłam. Jutro zobaczę.
to samo i u mnie, ale cóż poradzić
amelia_b 22:05, 11 maj 2017

Nawet nie mam Wam co pokazać wczoraj sernik upiekłam ale już zjedli. Mało mnie teraz będzie z Wami więc na pewno na bieżąco nie będę. Pozdrawiam zagladajacych
iwka 23:08, 11 maj 2017

a to czemu ???
amelia_b 23:24, 11 maj 2017

A no temu że od tego tygodnia wdraża nam informatyk nowy program i musimy wprowadzić wszystkie dokumenty od stycznia na nowo plus bieżące, będą nadgodziny a nawet pracujące weekendy a mamy czas do końca czerwca. Przez 1,5 miesiąca musimy 4 miesiące zrobić. Widzisz że jest mnie coraz mniej, ale ten weekend akrualny, więc nagadaj tulipanom że mają na mnie poczekać wracam do domu to padam, i z wrażenia i z przerobienia, normalnie zmęczenie materiału już czuję w kościach
iwka 23:31, 11 maj 2017

aaaa dasz radę, myślałam że jakiś inny problem. Nie taki rzeczy robiłaś

białe dzisiaj właśnie na kompoście wylądowały czekam
AgaeM 23:33, 11 maj 2017

No ja przychodzę, a Ty znikasz. Podziwiam tulipki!