Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Pogubiłam się po drodze...

Pogubiłam się po drodze...

Iwcia 21:34, 25 sie 2015

Cudnie. ..Miałam na myśli rozchodnik chocolate drop
amelia_b 21:36, 25 sie 2015

Juzia napisał(a)
Rzplenice z czymś.... jezówkami i czymś jeszcze ? Bukszpany? Berberysy? Kosodrzewiny?

rozplenice i jeżówki ok i kulki bukszpanowe? dobrze Juzia kombinujesz dzięki
amelia_b 21:41, 25 sie 2015

nawigatorka napisał(a)
Idealne miejsce na rozplenicowo-rozchodnikowa+np kulku lub kolumnowe cisy

Asiu ja tam brzozy youngi trzy posadziłam to zmieściły by mi się tam jeszcze cisy kolumnowe?Rozplenice super pomysł a rozchodniki mam w murku razem z różami i lawendą, o taki misz masz
babka 21:54, 25 sie 2015

ładna rzeczka się zapowiada, rozplenice pięknie tu będą falować ale co wiosną ??
amelia_b 21:57, 25 sie 2015

babka napisał(a)
ładna rzeczka się zapowiada, rozplenice pięknie tu będą falować ale co wiosną ??

Ola może ciemierniki? tak siedzę i dumam, potem by chociaż w miarę ładne liście zostały
Juzia 22:00, 25 sie 2015

Wiosną kosodrzewiny... i krokusy
nawigatorka 22:03, 25 sie 2015

amelia_b napisał(a)

Asiu ja tam brzozy youngi trzy posadziłam to zmieściły by mi się tam jeszcze cisy kolumnowe?Rozplenice super pomysł a rozchodniki mam w murku razem z różami i lawendą, o taki misz masz

Rozchodnikow nigdy za wiele bo to samoobsługowe rośliny.a zamiast cisow daj zatem pod brzozy kulki i do tego cebulowe na wiosnę i gotowe. Tez mam jedną rabate 1x15m tylko w trochę innym układzie.nie znam dokładnie tego miejsca u Ciebie ale może daj gdzieś w biegu tej rabaty np laweczke to trochę ja zbilansuje (odwróci uwagę od jej długości)
nawigatorka 22:05, 25 sie 2015

Jezowki tez by pasowały do rozplenic najlepiej zwykle-białe lub różowe-same się rozsieja,tańsze niż odmianowe i podobno niezawodne
amelia_b 22:08, 25 sie 2015

Juzia napisał(a)
Wiosną kosodrzewiny... i krokusy

Juziu to dobry pomysł na kolejną rabatę z wrzosami juz pomysł zapisałam w życiu bym nie pomyślała żeby połączyć kosodrzewinę z krokusami
amelia_b 22:09, 25 sie 2015

nawigatorka napisał(a)

Rozchodnikow nigdy za wiele bo to samoobsługowe rośliny.a zamiast cisow daj zatem pod brzozy kulki i do tego cebulowe na wiosnę i gotowe. Tez mam jedną rabate 1x15m tylko w trochę innym układzie.nie znam dokładnie tego miejsca u Ciebie ale może daj gdzieś w biegu tej rabaty np laweczke to trochę ja zbilansuje (odwróci uwagę od jej długości)

idę poszukać u ciebie tej rabaty