Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Pogubiłam się po drodze...

Pogubiłam się po drodze...

babka 23:06, 27 wrz 2016

Oooo Amelka moje gratulacje ! Jacy młodzi, 9 latek, jeny jak zazdroszczę... kiedy to było ...!
Pomyślności !!
AnnaCh 23:17, 27 wrz 2016

babka napisał(a)
Oooo Amelka moje gratulacje ! Jacy młodzi, 9 latek, jeny jak zazdroszczę... kiedy to było ...!
Pomyślności !!
No u mnie 3 lata temu
Ameli gratki na rocznicę, jeszcze trochę i się dotrzecie. Dziś koleżanka powiedziała, że M trzeba chwalić i głaskać, ale czasem trzeba trzepnąć jego głową o ścianę, żeby się nie zapomniał i doceniał jaka jesteś dobra
babka 23:27, 27 wrz 2016

AnnaCh napisał(a)
No u mnie 3 lata temu
Ameli gratki na rocznicę, jeszcze trochę i się dotrzecie. Dziś koleżanka powiedziała, że M trzeba chwalić i głaskać, ale czasem trzeba trzepnąć jego głową o ścianę, żeby się nie zapomniał i doceniał jaka jesteś dobra

O mamusiu, to tylko mi uzmysławia jaka ja stara jestem. U mnie "oczko" temu od 9 minęło ...
Co do drugiej części zgadzam się w 100% Ale tak na serio to najczęściej jakie my jesteśmy dla eMów tacy oni są dla nas.
amelia_b 06:33, 28 wrz 2016

Nic dodać, nic ująć
anbu 08:01, 28 wrz 2016

Toszka napisał(a)
Bordowe buki na jesieni zielenieją, a potem miedzieją

Przesadzasz jak będzie bezlistny. Jeśli bardzo ci się pali to w tym roku, ale lepiej na wiosnę. Trzeba dzień wcześniej obficie podlać, by nie wyciągnąć z gołym korzeniem. Kopać trzeba po jak największym promieniu, aby jak najmniej korzenie uszkodzić. Jeśli zdecydujesz się przesadzać na wiosnę to teraz mozna go zaszkółkować, czyli obkopać po półokręgu, po znalezieniu korzeni zrobić rów głęboki, włożyć folię i od strony korzeni nasypać kompostu. Chodzi o to, aby przycięte korzenie rozgałęziły się i zostały pobudzone do wytwarzania włośników. W ten sposób podczas finalnego przesadzania tylko połowa korzeni będzie uszkodzona, a drzewo tak bardzo nie odczuje przenosin.

Kurcze ale ciekawe, mam do przesadzenia jeszcze jednego płaczka, może go zaszkółkuję?
amelia_b 08:04, 28 wrz 2016

katel napisał(a)
A ja wiem! A ja wiem co będziesz sadziła!
Ale nie powiem
Dziewięć lat po ślubie to za roczek okrąglutko będzie. My w tym roku mamy na okrągło ale od poznania się dwie dyszki stuknie .
Nie mów, nie mów negocjuje na razie nie wiem czy kupić 8 od razu czy 4 a na wiosnę resztę dokupić, nie wiem czy znajdę na takiej samej wysokości koronę żeby była Beatka kupiła derenia kausa, kwiecistego sobie zamówię
amelia_b 08:11, 28 wrz 2016

babka napisał(a)
Pomyślności !!
Olu lecą lata, nam też, po dzieciakach widać najbardziej prawda jest i nie głupi to kiedyś powiedział że jak dzieci idą do szkoły to szybko leci po kilku latach to już się tą drugą połowę znać powinno ma wylot, a ja czasami mam wrażenie że nie znam człowieka
amelia_b 08:14, 28 wrz 2016

AnnaCh napisał(a)
No u mnie 3 lata temu
He trochę w tym racji jest, tylko my nie z tych głaszczących
amelia_b 08:17, 28 wrz 2016

babka napisał(a)

O mamusiu, to tylko mi uzmysławia jaka ja stara jestem. U mnie "oczko" temu od 9 minęło ...
Co do drugiej części zgadzam się w 100% Ale tak na serio to najczęściej jakie my jesteśmy dla eMów tacy oni są dla nas.
A nie na odwrót? Olu no gdzie ty stara, daj spokój, piękna z ciebie kobieta, widziałam na zdjęciu ostatnio
amelia_b 08:24, 28 wrz 2016

anbu napisał(a)

Kurcze ale ciekawe, mam do przesadzenia jeszcze jednego płaczka, może go zaszkółkuję?
Bardzo ciekawe, Toszka idealnie to opisała jak ci się Aniu nie spieszy to zrób tak jak Toszka radzi