Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja pierwsza hortensja w ogródku.

Moja pierwsza hortensja w ogródku.

jotka 08:55, 02 lis 2011

Ach ta czerwień berberysu! Lubie ją i mam nawet u siebie

Żółty i pomarańcz też ładne -spokojniejsze, ale równie ciepłe ...
sylllwia 11:06, 02 lis 2011

Basiaw napisał(a)
Ślicznie jest na Twojej ulicy i ten park złocisty. Jak mieszkałam w Żorach to chodziliśmy na jesienne spacery do parku po drugiej stronie Żor, już za torami, tam były domy jednorodzinne i park z mnóstwem kasztanowców, zapomniałam jak się nazywał...

Pewnie chodzi Ci Basiu o park na Kleszczówce. Jak byłam mała chodziłam tam po kasztany, bo wtedy mieszkałam obok na Fadomie, a kasztanowce dalej tam rosną
Park na zdjęciach Ewy to chyba park obok baranowickiego pałacu z licznymi pomnikami przyrody.
Wieloszka 11:20, 02 lis 2011

Witaj Ewo,
jeszcze raz przespacerowałam się po Twoim ogrodzie - ależ wymuskany, zadbany, taki dopieszczony
Nie wiem, czy dobrze widziałam na jednym ze zdjęć, że masz płyty tarasowe Libet. Czy konserwujesz je tak jak zaleca producent? I w ogóle jak one Ci się sprawują?
A kolory piękne i u Ciebie i w okolicy - masz bardzo ładne sąsiedztwo
Pozdrawiam,
Basiaw 14:51, 02 lis 2011

sylllwia napisał(a)

Pewnie chodzi Ci Basiu o park na Kleszczówce. Jak byłam mała chodziłam tam po kasztany, bo wtedy mieszkałam obok na Fadomie, a kasztanowce dalej tam rosną
Park na zdjęciach Ewy to chyba park obok baranowickiego pałacu z licznymi pomnikami przyrody.

Oooo, to właśnie! Kleszczówka! Moja Mama wynajmowała lokal w kamienicy (Dworcowa, Mikołowska? kurcze, nie pamiętam, ale za torami, za ZWUSem, wyjazdówka na Katowice chyba), miała tam sklep z częściami zegarmistrzowskimi, więc bywało, że jak zamknęła sklep, to szliśmy do tego parku na spacer. A do lasu przy Fadomie chodziliśmy na grzyby Rany, to było dobre 25 lat temu...
Ewa 15:44, 02 lis 2011

Halinko, Sylwio, Bogdziu, Zbyszku, Jolu, Basiu i Agnieszko dziękuję ślicznie

Basia dzięki Ogrodowisku wraca wspomnieniami na Śląsk, a ja pędziłam jak na skrzydłach w Bieszczady, żeby spotkać Krysię i Zbyszka Nie mogę nachwalić Ogrodowiska

A mam owszem pałac obok w pięknym parku, władze miasta obiecują remont
Będziemy mieli gdzie spacerować jak przyjedziecie do mnie

Nam tez kazano konserwowac płyty na taras, ale narazie nic nie robiliśmy z nimi

Ewa 17:24, 02 lis 2011

Bogdzia napisał(a)
Piękna jesień w ogrodzie, a co to za drzewa takie wysokie? Mają białe nie więc pewnie brzozy, ale czyżby były szczepione na tak wysokim pniu?

Bogdziu, mój sąsiad mocno je przycina w małe kuli co wiosnę, piknie to wygląda
Bogdzia 17:34, 02 lis 2011

Dzięki Ewo za odpowiedź, a pałac piękny wart remontu i konserwacji byle jak najszybciej.
sylllwia 17:47, 02 lis 2011

Niestety jak na razie nie ma miasto pieniędzy na remont, nie dostało dotacji unijnych na ten cel, więc na remont przez co najmniej kilka najbliższych lat się nie zanosi. Wielka szkoda, bo planowane było nawet profesjonalne pole golfowe na terenach parku.
Ewa 18:00, 02 lis 2011

Ja osobiście mam obawy co do zagospodarowania tego pięknego miejsca. Pomimo, że opłakuję zaniedbany pałac.
Gardenarium 18:10, 02 lis 2011

Ewa napisał(a)
[

Jakże urokliwe miejsce Chętnie bym taki pałac zaadoptowała

Instagram Ogrodowiska
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies