Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W Kruklandii

W Kruklandii

Juzia 09:01, 21 maj 2016

Kuba napisał(a)
Cześć Juzia
Straciłam wątek w Twoim wątku i nawet nie mogę obiecać że nadrobię do pochwał ogrodu i Twojej pracowitości się przyłączam, ja w realu nie słyszę żadnych pochwał na temat ogrodu, ludzie go po prostu nie widzą, przywykłam że tak musi być

U mnie fistaszek na tapecie
Dziękuję
martaibartek 12:15, 21 maj 2016

I ja z wielka szczerością chwalę twój ogród Juziu- już jest piękny!

polinka 16:20, 21 maj 2016

Juzia napisał(a)

No chyba nie norma

U mnie w większości piach. Miejscami trochę gliny z piachem pod spodem. Do dołków sypię tylko wybrańcom I jak widzę jak mogłyby wyglądać moje rośliny to mnie trochę nerw bierze
Dlatego w tym roku się bardziej postaram z papu

Po gnojowkach będzie dobrze a wręcz rewelacyjnie tylko pamiętaj o systemastycznosci

Lubię Twój ogród a brzozowa wymiata!

Juzia 16:30, 21 maj 2016

polinka napisał(a)

Po gnojowkach będzie dobrze a wręcz rewelacyjnie tylko pamiętaj o systemastycznosci

Lubię Twój ogród a brzozowa wymiata!

Muszę się tej systematyczności nauczyć....bo ja do tego nie stworzona raczej
Chyba, że będę do konewki wężowej lała i przy każdym podlewaniu ogrodu od razu z gnojóweczką
Te konewki mocno rozcieńczają to chyba nie powinno się nic stać?
Jak myślisz?

Juzia 16:32, 21 maj 2016

martaibartek napisał(a)
I ja z wielka szczerością chwalę twój ogród Juziu- już jest piękny!

Dziękuję!!!
polinka 16:38, 21 maj 2016

Juzia napisał(a)

Muszę się tej systematyczności nauczyć....bo ja do tego nie stworzona raczej
Chyba, że będę do konewki wężowej lała i przy każdym podlewaniu ogrodu od razu z gnojóweczką
Te konewki mocno rozcieńczają to chyba nie powinno się nic stać?
Jak myślisz?

Nie mam pojęcia,nigdy nie miałam takiego wynalazku. Sprobowalabym na kilku roślinach,których w razie czego nie będzie szkoda jak popali.
Normalnie jest rozcienczenie 1:10 i przy każdym podlewanie to za często chyba,że ogród podlewasz co dwa tygodnie

Ja za tydzień będę próbować z rozpuszczonym kurzakiem
Kasya 16:40, 21 maj 2016

Zielona napisał(a)
Ta znajoma, która była dziś u mnie, dostała ode mnie rok temu truskawki /kiedy odmładzałam swoje/ i jak zobaczyła, jak wyglądają u mnie, to się załamała. Stwierdziła, że muszę mieć dobrą ziemię. Nie wiem, czy jest dobra... Jest dość zbita, nieco gliniasta, ale niezbyt ciemna... Jedyne rośliny, które dostały ziemię w dołek to rododendrony i borówki- torf kwaśny, ale nie w takich ilościach, jak zaleca Bogdzia, bo dołki kopię sama i... rozumiesz... wolę kopać mniejsze Obwódkowym roślinkom na pewno dostanie się z trawnikowych kulek, bo kiedy Mąż rozsiewa nawóz, to widzę potem, że na brzegach rabat nawóz leży... Ale pozostałe radzą sobie same... Żurawki nie wszystkie rosną mi bardzo dobrze po dzieleniu, ale większość już po pół roku ma sporo liści... Myślałam, że to norma...

ło matko...ja jak popatrze na kolor mojej ziemi to nie mam sumienia nie dac z pol worka ziemi w dolek...no bylinkom troche mniej
Juzia 21:38, 21 maj 2016

polinka napisał(a)

Nie mam pojęcia,nigdy nie miałam takiego wynalazku. Sprobowalabym na kilku roślinach,których w razie czego nie będzie szkoda jak popali.
Normalnie jest rozcienczenie 1:10 i przy każdym podlewanie to za często chyba,że ogród podlewasz co dwa tygodnie

Ja za tydzień będę próbować z rozpuszczonym kurzakiem

No muszę coś popróbować, bo konewką całego ogrodu nie wyobrażam sobie nawozić...
ewa004 10:19, 22 maj 2016

Juziek macham do Cię
inag 11:28, 22 maj 2016

Byłam i sumiennie nadrtobiłam wszystkie zaległości Popieram dziewczyny - masz piękny ogród!
Niedzielne pozdrowienia!