Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W Kruklandii

W Kruklandii

Juzia 10:14, 23 maj 2016

07_Rene napisał(a)

To czekam na Twoje doświadczenia w tym temacie
ja gnojówkami raz w tygodniu staram się podlać, nie wszystkie rosliny, tylko te najważniejsze, ale ciężko...

Najważniejsze rośliny....to może by się dało jakbym takie miała
U mnie większość jest ważna
Dlatego chciałabym lać po wszystkim....i dlatego będę kombinować.
07_Rene 10:21, 23 maj 2016

Juzia napisał(a)

Najważniejsze rośliny....to może by się dało jakbym takie miała
U mnie większość jest ważna
Dlatego chciałabym lać po wszystkim....i dlatego będę kombinować.

U mnie najważniejsze są róże, piwonie... i te na rabatach przy domu. Inne muszą radzić sobie same. Nawet staram się ich nie przyzwyczajać do dodatkowego podlewania, tylko wiosna kompost dostają czy obornik i mają rosnąć
Juzia 10:26, 23 maj 2016

07_Rene napisał(a)

U mnie najważniejsze są róże, piwonie... i te na rabatach przy domu. Inne muszą radzić sobie same. Nawet staram się ich nie przyzwyczajać do dodatkowego podlewania, tylko wiosna kompost dostają czy obornik i mają rosnąć

Róże u mnie na jakimś 3 miejscu chyba
A może i czwartym na razie....póki nie pokażą w tym roku na co je stać

ewa004 10:37, 23 maj 2016

Moja gnojowka też już gotowa, czas lać znowu będzie spina że smrodzę .... a ja tam ten zapach lubię
Anda 10:43, 23 maj 2016

Uff, nadrobiłam trochę i do fotek się dokopałam. Pięknie masz. Fistaszek super wygląda. No muszę przyznać, mimo, że też raczej za kołem byłam.
Ale na te gnojówki się zawzięłaś Wrotycz, pokrzywa, żywokost, HT... Czy mniszka też już przerobiłaś na gnojówkę? Podziwiam pracowitość
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Juzia 10:53, 23 maj 2016

Anda napisał(a)
Uff, nadrobiłam trochę i do fotek się dokopałam. Pięknie masz. Fistaszek super wygląda. No muszę przyznać, mimo, że też raczej za kołem byłam.
Ale na te gnojówki się zawzięłaś Wrotycz, pokrzywa, żywokost, HT... Czy mniszka też już przerobiłaś na gnojówkę? Podziwiam pracowitość

Żywokostu nie mam, pokrzywy jeszcze nie znalazłam (w sumie to wiadra nie mam już wolnego, to poczekam) Zrobiłam gnojówkę z mniszka właśnie i z wrotyczu.
HT już też mam I mam wywar z wrotyczu na zaś

Zawzięłam się, bo widzę że chemia pomaga tylko na chwilę. Co z tego, że jedne robactwo zabije, jak za chwilę drugie się pojawia. Jak rośliny słabe to cały czas będą coś łapać. A ja mam słabą ziemię więc i rośliny słabe. W nawozy sztuczne też nie wierzę.

Fistaszek się obronił widzę I dobrze
Dzięki za pochwały!!!

Matka 10:56, 23 maj 2016

mniszek, wrotycz, pokrzywa, itp wszystko do jednego kubła?
Juzia 11:01, 23 maj 2016

Matka napisał(a)
mniszek, wrotycz, pokrzywa, itp wszystko do jednego kubła?

Nie no...oddzielnie. I nie na raz....bo co?
Anda 11:01, 23 maj 2016

Juzia, to nie zapomnij o skrzypie polnym na wzmocnienie tkanek roślin. Wtedy tak się ich choroby nie imają. Tylko wiesz, to potrwa zanim się naprawdę wzmocnią. Wiesz, fajnie, że tak naturalnie wspierasz Twoje rośliny. Wszystkim to wyjdzie na dobre
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Juzia 11:03, 23 maj 2016

Anda napisał(a)
Juzia, to nie zapomnij o skrzypie polnym na wzmocnienie tkanek roślin. Wtedy tak się ich choroby nie imają. Tylko wiesz, to potrwa zanim się naprawdę wzmocnią. Wiesz, fajnie, że tak naturalnie wspierasz Twoje rośliny. Wszystkim to wyjdzie na dobre

Jak znajdę gdzieś skrzyp to i z niego zrobię
Tylko u mnie w okolicy nic prócz mniszków nie ma
Wrotycz mam już miejscówkę zlokalizowaną, a reszty muszę poszukać