Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W Kruklandii

W Kruklandii

tulucy 22:48, 01 lip 2021

Ja się przymierzam do ścięcia na krótko, żeby się pozbyć resztek farby na końcach. Przez zdalną nie było potrzeby farbowania, raz tylko sama sobie nałożyłam. Ja mam w miarę równomiernie siwiznę, jak mama, jej się też zawsze pytali, gdzie balejaż robi...
Juzia 22:51, 01 lip 2021

Grey is OK!
Agatorek 23:07, 01 lip 2021

Odnośnie siwizny, to niestety mam czarnobrązowe włosy i za bardzo mnie drażni ten „grey” . Na szczęście opanowałam sama farbowanie odrostów (co najmniej raz w miesiącu). Może kiedyś przestanę . Jeszcze nie teraz.

Podczas pandemii sama też obcinałam sobie „końcówki” (5-10 cm). Mam lekko kręcone, więc nawet jak było trochę nierówno, to nie było widać .
Jagodaa 23:39, 01 lip 2021

Cieszę się, że mam swoje, cieszę się, że w ogóle mam, bo w zeszłym roku wiosną objętość włosów zmalała mi o połowę, byłam przerażona, przy farbowaniu, to już w ogóle sobie nie wyobrażam. Stosowałam kozieradkę i nie wiem czy to, czy jakieś ukojenie nerwów (bo zakładam, że to prawdopodobnie był stres związany z nową rzeczywistością), ale włosy zaczęły odrastać. Pisze, bo może komuś się przyda taka kuracja. Trochę roboty i zapach bulionu, ale mnie już było wszystko jedno. Muszę teraz znów powtórzyć wcierki, żeby się znów włosy odzywily. Poleciła mi zaufana lekarka.
tulucy 23:47, 01 lip 2021

Super na włosy (zwiększenie ich liczby na głowie) jest wcierka z oleju rycynowego. Tylko trzeba to zostawić na głowie na parę godzin. I powtarzać co tydzień, dwa. Jedyny minus dla blondynek, przyciemnia włosy. Działa tak samo na brwi i rzęsy (aplikować starą szczoteczką z tuszu do rzęs).
Dorii 00:14, 02 lip 2021

Agatorek napisał(a)
Odnośnie siwizny, to niestety mam czarnobrązowe włosy i za bardzo mnie drażni ten „grey” . Na szczęście opanowałam sama farbowanie odrostów (co najmniej raz w miesiącu). Może kiedyś przestanę . Jeszcze nie teraz.

Podczas pandemii sama też obcinałam sobie „końcówki” (5-10 cm). Mam lekko kręcone, więc nawet jak było trochę nierówno, to nie było widać .

Też mam ciemnobrązowe i dlatego robię pasemka. Na tak ciemnych jak moje to nawet pół centymetra odrostów było widać. Zawsze sama farbowałam i podcinałam końcówki. Moje wizyty u fryzjera przez ostatnie 20 lat to można na palcach u rąk policzyć.
Liczę na to że z czasem i z farbowania pasemek zrezygnuję i będę mieć tylko te naturalne platynowe pasemka.
April 06:47, 02 lip 2021

He, he, he, jeden nowy avatarek i zrobił się kącik porad fryzjerskich
A swoją drogą, avatar baaaardzo udany
Johanka77 07:39, 02 lip 2021

Juzia napisał(a)

Fotka z avatara jest trochę rozjaśniona. Już nie mam ciepłego blondu. Kiedyś miałam. A jako dzieciak to baaaardzo jasny blond. Taki "szwedzki blond" jak ja to mówię

Teraz ciemny blond z miedzią pod spodem i ogólną lekką siwizną plus zupełnie siwe pasy wokół twarzy i najwięcej na skroniach.
Jak ktoś kojarzy szelmę (Rouge) z X-mena.... to ja tak mniej więcej mam jak ona
Tylko resztę włosów mam jaśniejszych niż u niej, to aż tak mi się nie odznacza

Kasia... takie nierównomierne rozmieszczenie siwizny jest fajne! Oryginalne Ja przynajmniej lubię

Przyszłam, zobaczyłam nową Juzię i chwalić w niebogłosy!
A tu czytam takie rzeczy!!? I co ja mam teraz napisać?
Napisać? Czy nie napisać?
Powie, że za obcisła? Albo nie za obcisła?

No pięknie wyglądasz Juzik i tyle!
Ja się na blondach nie znam, ale okulary sztos! :*
Juzia 09:34, 02 lip 2021

April napisał(a)
He, he, he, jeden nowy avatarek i zrobił się kącik porad fryzjerskich
A swoją drogą, avatar baaaardzo udany

No tak patrzę właśnie
Hahaha!
U mnie zawsze można o wszystkim

Dzięki
Juzia 09:38, 02 lip 2021

Johanka77 napisał(a)

Przyszłam, zobaczyłam nową Juzię i chwalić w niebogłosy!
A tu czytam takie rzeczy!!? I co ja mam teraz napisać?
Napisać? Czy nie napisać?
Powie, że za obcisła? Albo nie za obcisła?

No pięknie wyglądasz Juzik i tyle!
Ja się na blondach nie znam, ale okulary sztos! :*

Hahahaha!
Dzięki Asia.

OKulary fajne, ale tylko na chwilę, bo się na nosie mocno odbijają