Ja się przymierzam do ścięcia na krótko, żeby się pozbyć resztek farby na końcach. Przez zdalną nie było potrzeby farbowania, raz tylko sama sobie nałożyłam. Ja mam w miarę równomiernie siwiznę, jak mama, jej się też zawsze pytali, gdzie balejaż robi...
Odnośnie siwizny, to niestety mam czarnobrązowe włosy i za bardzo mnie drażni ten „grey” . Na szczęście opanowałam sama farbowanie odrostów (co najmniej raz w miesiącu). Może kiedyś przestanę . Jeszcze nie teraz.
Podczas pandemii sama też obcinałam sobie „końcówki” (5-10 cm). Mam lekko kręcone, więc nawet jak było trochę nierówno, to nie było widać .
Cieszę się, że mam swoje, cieszę się, że w ogóle mam, bo w zeszłym roku wiosną objętość włosów zmalała mi o połowę, byłam przerażona, przy farbowaniu, to już w ogóle sobie nie wyobrażam. Stosowałam kozieradkę i nie wiem czy to, czy jakieś ukojenie nerwów (bo zakładam, że to prawdopodobnie był stres związany z nową rzeczywistością), ale włosy zaczęły odrastać. Pisze, bo może komuś się przyda taka kuracja. Trochę roboty i zapach bulionu, ale mnie już było wszystko jedno. Muszę teraz znów powtórzyć wcierki, żeby się znów włosy odzywily. Poleciła mi zaufana lekarka.
Super na włosy (zwiększenie ich liczby na głowie) jest wcierka z oleju rycynowego. Tylko trzeba to zostawić na głowie na parę godzin. I powtarzać co tydzień, dwa. Jedyny minus dla blondynek, przyciemnia włosy. Działa tak samo na brwi i rzęsy (aplikować starą szczoteczką z tuszu do rzęs).
Też mam ciemnobrązowe i dlatego robię pasemka. Na tak ciemnych jak moje to nawet pół centymetra odrostów było widać. Zawsze sama farbowałam i podcinałam końcówki. Moje wizyty u fryzjera przez ostatnie 20 lat to można na palcach u rąk policzyć.
Liczę na to że z czasem i z farbowania pasemek zrezygnuję i będę mieć tylko te naturalne platynowe pasemka.
Przyszłam, zobaczyłam nową Juzię i chwalić w niebogłosy!
A tu czytam takie rzeczy!!? I co ja mam teraz napisać?
Napisać? Czy nie napisać?
Powie, że za obcisła? Albo nie za obcisła?
No pięknie wyglądasz Juzik i tyle!
Ja się na blondach nie znam, ale okulary sztos! :*