Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W Kruklandii

W Kruklandii

Juzia 13:21, 13 sie 2024

Makao napisał(a)
Lał czad
Dołączam do Asi i też zazdraszczam. Pozwól że będę się jarać razem z Tobą tym nowym

A jaraj się do woli! )
Nie będę żałować nikomu jarania się
Kordina 23:32, 13 sie 2024

Juzia napisał(a)
...Skąd tam ten beton? 2m pod powierzchnią? ...

Wylewka betonowa z czasów rzymskich Ty lepiej weź archeologa, jeszcze jakieś cenne artefakty wykopiesz, np szklana butelka na prawdziwy korek po samogonie

A tak na poważnie - super, ze ruszasz z kopyta, będę śledzić bo uwielbiam (teraz patrzeć tylko ) wszelkie remonty. Idzie NOWE! Hurrra!
Juzia 09:36, 14 sie 2024

Kordina napisał(a)

Wylewka betonowa z czasów rzymskich Ty lepiej weź archeologa, jeszcze jakieś cenne artefakty wykopiesz, np szklana butelka na prawdziwy korek po samogonie

A tak na poważnie - super, ze ruszasz z kopyta, będę śledzić bo uwielbiam (teraz patrzeć tylko ) wszelkie remonty. Idzie NOWE! Hurrra!

Właśnie prace stanęły.
Butelki nie odkopali, za to odkopali dziwną betonową rurę...
mrokasia 09:49, 14 sie 2024

No tak, nigdy nie ma tak, by nie było zaskoczeń. Wylewka betonowa 2m pod ziemią, betonowa rura... Nie masz tam jakichś drenaży na mapkach???
Juzia 10:09, 14 sie 2024

mrokasia napisał(a)
No tak, nigdy nie ma tak, by nie było zaskoczeń. Wylewka betonowa 2m pod ziemią, betonowa rura... Nie masz tam jakichś drenaży na mapkach???

Mapki właśnie puste!
Ale... na górce kawałek dalej są ponoć jakieś ruiny bunkrów
Ciekawie
sylwia_slomc... 17:57, 14 sie 2024

Jak bunkry to uwaga bo niewypały mogą być....!!!
Ale i tak trzeba się cieszyć, że nie jakieś archeologiczne wykopalisko bo wtedy to pozamiatane na długie lata, aż wszystkiego nie odkopią.
makkasia 19:30, 14 sie 2024

Juziu Kochana poczytałam i jestem pełna podziwu bardzo się cieszę, że masz cały czas tą siłę i przesz do przodu. Twój Ogród się rozrósł jest zjawiskowy jestem na Forum bardzo rzadko ale do Ciebie zawsze wpadam ściskam
Juzia 20:04, 14 sie 2024

sylwia_slomczewska napisał(a)
Jak bunkry to uwaga bo niewypały mogą być....!!!
Ale i tak trzeba się cieszyć, że nie jakieś archeologiczne wykopalisko bo wtedy to pozamiatane na długie lata, aż wszystkiego nie odkopią.

U nas niewypały to wszędzie mogą być
Archeologiczne to raczej nie... gorzej jak szczątki.
Juzia 20:06, 14 sie 2024

makkasia napisał(a)
Juziu Kochana poczytałam i jestem pełna podziwu bardzo się cieszę, że masz cały czas tą siłę i przesz do przodu. Twój Ogród się rozrósł jest zjawiskowy jestem na Forum bardzo rzadko ale do Ciebie zawsze wpadam ściskam

Kasiaaaa!!!!!!!
Ale suprajs!
Myślałam o Tobie za każdym razem jak wracałam na forum

Nie wrócisz na trochę?
makkasia 20:46, 14 sie 2024

przyznaję, się bez bicia, że jestem tutaj ale bez "pieczątki" że jestem i raczej w wątkach uprawowych. Kochana nie mam parcia na pokazywanie czegokolwiek w makowie bo nie ma co pokazać Co mogę napisać to pomidory dają czadu, ogórki jak u wszystkich Eko są na wymarciu... taaa no trochę poszłam w warzywa w Covidzie. Makowo radzi sobie jak może bo nie pryskam i nie leje chemii, podlewam tylko to co muszę - borówki, chorti, rodki, trawnik ...czasami. to co choruje wywalam i zastępuję czym innym, No a teraz walczę z Cmą bukszpanową bo ostro wzięła się za pomorze. Ale cieszę się, że jesteś - bo dla mnie jesteś pozytywną lokomotywą. jeszcze raz Cię mocno przytulam.