Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W Kruklandii

W Kruklandii

Juzia 21:49, 27 wrz 2025

sylwia_slomczewska napisał(a)
Ooooo chata już dostaje więźbę szybko z murowaniem poszłoWidzę żeś Się utyrała ociupinkę przy tych poletkach Za siatką masz nawłocie???

Murowanie zawsze szybko idzie
Tyrania przy dołkach jeszcze ciut, ale to już trochę przyjemniejsze tyranie bo zaraz potem będzie sadzenie.
Tak... nawłocie... niestety Pisałam już kilka razy, że mam po sąsiedzku nawłociowisko.
Zresztą... nawłocie były też u mnie na skarpie. Jeszcze kilka miejscami wylazło, ale to już takie niekwitnące nawet i długo tam nie zabawią
April 09:12, 30 wrz 2025

Ależ roboty odwalasz No podziw. Ale rozumiem, nowa przestrzeń pobudza do działania
Tu możesz sobie pozwolić na rozmach
Juzia 09:38, 30 wrz 2025

April napisał(a)
Ależ roboty odwalasz No podziw. Ale rozumiem, nowa przestrzeń pobudza do działania
Tu możesz sobie pozwolić na rozmach

Właśnie mam jakiś spadek formy
Chyba brak słońca
April 09:46, 30 wrz 2025

Brak słońca może spowolnić Rozumiem, też żyję na baterie słoneczne. Ale jeszcze ma być ładnie, chociaż zimno. Ja się próbuję motywować do sadzenia cebul. Nakupiłam irysów reticulata.
Juzia 16:11, 30 wrz 2025

April napisał(a)
Brak słońca może spowolnić Rozumiem, też żyję na baterie słoneczne. Ale jeszcze ma być ładnie, chociaż zimno. Ja się próbuję motywować do sadzenia cebul. Nakupiłam irysów reticulata.

Ja mogę działać bez słońca.... ale się muszę najpierw przystosować A tu zmiana pogody z dnia na dzień
Cebule... Nie zazdroszczę! Szczególnie w korzeniach drzew
Ale iryski warto

Ja dziś posadziłam tylko trzy maliny i musiałam wrócić do domu, bo zalałam się wodą Strzeliła mi złączka....
mirkaka 16:57, 30 wrz 2025

Witaj,
podziwiam za tytaniczną pracę, sama tak ryjesz czy ktoś Ci pomaga?
Teraz takie trendy że każdy chce mieć własne owoce, warzywa, ale u Ciebie tego pola sporo, dasz radę obrobić ?
Juzia 18:46, 30 wrz 2025

mirkaka napisał(a)
Witaj,
podziwiam za tytaniczną pracę, sama tak ryjesz czy ktoś Ci pomaga?
Teraz takie trendy że każdy chce mieć własne owoce, warzywa, ale u Ciebie tego pola sporo, dasz radę obrobić ?

Witam
Pomaga małż W takich najtrudniejszych rzeczach jak np kopanie dołów w glinie
Dam czy nie dam... bez znaczenia. Nic na siłę
sylwia_slomc... 19:05, 30 wrz 2025

Juzia napisał(a)

Murowanie zawsze szybko idzie
Tyrania przy dołkach jeszcze ciut, ale to już trochę przyjemniejsze tyranie bo zaraz potem będzie sadzenie.
Tak... nawłocie... niestety Pisałam już kilka razy, że mam po sąsiedzku nawłociowisko.
Zresztą... nawłocie były też u mnie na skarpie. Jeszcze kilka miejscami wylazło, ale to już takie niekwitnące nawet i długo tam nie zabawią

Czytałam, że masz, ale nie myślałam, że nad skarpą.
Juzia 19:20, 30 wrz 2025

sylwia_slomczewska napisał(a)

Czytałam, że masz, ale nie myślałam, że nad skarpą.

Z dwóch stron mam.
A w okolicy też przy drogach i na nieużytkach. Sporo tego tu.

Ale u mnie teraz ostrożeń bardziej się panoszy i skrzyp i pokrzywy i jeżyny
Nawłoci najmniej
nicol21 22:41, 02 paź 2025

o wow!!! tożto pięny ogród! nie próżnujesz, nawet jeśli dołów nie kopiesz sama! pomoc zawsze w cenie!!!
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies