No taki mam plan na wiosnę i lato przyszłego roku
A jak będę już miała trawnik to będzie na trociny rzucana skoszona trawa.
Oczywiście z pominięciem ścieżek
Bardzo podoba mi się jak obsadziłaś brzozy, u mnie pod nimi niewiele chce rosnąć, mogę wiedzieć co masz tam posadzone?
Chciałabym już mieć tak gęsto obsadzone, u mnie nadal sporo dziur, co mega mnie denerwuje.
Masz bardzo ładne kompozycje. Alejka z ławeczką prześliczna.
Pod brzozami mam bukszpany, berberysy, rozplenice, seslerie jesienne, rozchodniki, jeżówki i turzyce na samym brzegu.
Z całej tej ferajny najgorzej mają się rozplenice. Nie kwitną już od kilku ładnych lat i są coraz biedniejsze.
Jeżówki czasem przy mocnej suszy klapną, ale zazwyczaj są do odratowania.
Reszta roślin nie ma żadnych problemów z braku wody
Przyjdzie czas, że i u ciebie dziury się zapełnią. U mnie miejscami jest już za gęsto i rośliny zjadają się nawzajem
Ale w sumie na ostatnich fotkach z twojego ogrodu... żadnych dziur nie było widać
Cześć Juzia, dopiero pierwszy raz zajrzałam i widzę ze już jagodnik obsadzony francja elegancja normalnie - będzie pysznie to juz chyba nie bede Ci pisać tych odmian
No i nieskromnie napisze, ze jestem chyba drugą osobą w galaktyce, która wygrała ze skrzypem na jednej działce, a na drugiej jest blisko kapitulacji przeciwnika. Ta sama metoda co u Juzi - cierpliwe wyrywanie zielonych choineczek. Da się