Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Jestem w polu

Jestem w polu

Warmia 07:54, 21 gru 2015

AnnaCh napisał(a)
A ja kapuchę z grochem ugotowałam

Nigdy nie jadłam kapusty z grochem.
amelia_b 08:03, 21 gru 2015

Warmia napisał(a)

Nigdy nie jadłam kapusty z grochem.
u nas tez kapusta z grochem i grzybami Marciu nie jadłaś? he he niby ten sam kraj a tradycje co region to inne, nawet w tym samy województwie zdarzają się inne potrawy
Anda 08:13, 21 gru 2015

My jadamy na wigilie kapuste z fasola. Pyyyszna
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
AnnaCh 08:17, 21 gru 2015

U mnie kapusta z grochem bez grzybów, ale z fasolą kiedyś tez jadłam i dobra Kiedyś też jadłam na Wigilię barszcz czerwony z fasolą.
U moich teściów tradycyjną potrawą wigilijną są pierogi z ziemniakami (nie mylić z ruskimi). Pyszne są i zawsze mają największe powodzenie.
Warmia 09:01, 21 gru 2015

Jak się przeprowadziłam do Poznania, to teściowa serwowała postną kapustę z grzybami. Takiej z grochem, czy fasolą nigdy nie jadłam. Może w przyszłym roku zagości i u mnie na Wigilii.
Warmia 09:02, 21 gru 2015

AnnaCh napisał(a)
U mnie kapusta z grochem bez grzybów, ale z fasolą kiedyś tez jadłam i dobra Kiedyś też jadłam na Wigilię barszcz czerwony z fasolą.
U moich teściów tradycyjną potrawą wigilijną są pierogi z ziemniakami (nie mylić z ruskimi). Pyszne są i zawsze mają największe powodzenie.

Takie pierożki to też bym chętnie spróbowała.
Mysza 09:03, 21 gru 2015

Marta poszalałaś już świątecznie.
Pięknie u CiebieWianek cudny.
Mamy podobny klimat w domku
Buziaczki.
Anda 09:14, 21 gru 2015

Tutaj tradycyjna potrawa wigilijna jest... salatka ziemniaczana z parowka
Gdy pierwszy raz mi o tym powiedziana, to myslalam ze to zart Cale szczescie wplynelam pozytywnie na rodzine i tesciowa juz pare lat temu zmienila menu wigilijne.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
malkul 12:11, 21 gru 2015

Anda napisał(a)
My jadamy na wigilie kapuste z fasola. Pyyyszna

przepis masz jakiś? wołaj ajk wstawisz albo wstaw tez u mnei
Anda 12:12, 21 gru 2015

malkul napisał(a)

przepis masz jakiś? wołaj ajk wstawisz albo wstaw tez u mnei

Ok, zawolam
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies