Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Jestem w polu

Jestem w polu

Warmia 20:37, 10 sty 2016

iwka napisał(a)
też miałam ostatnio chęć na ten ryż, ale poczekam i zobaczę co u Ciebie wyrośnie

Jeśli wyrośnie, bo mnie tu Prezmo straszy Ale nie byłabym sobą gdybym nie spróbowała. Kupiłam jeszcze heliotrop peruwiański do donic. Posiejemy, zobaczymy
Gardener27 20:52, 10 sty 2016

Miałem heliotropy dwa lata temu w donicach
Nie siałem, kupiłem sadzonki
Preferują słoneczne stanowisko, żyzną i przepuszczalną glebę
U mnie dość krótko kwitły Później kaput

Warmia 20:55, 10 sty 2016

Przemo Ty mnie już nie dołuj. Nie dość, że prawie nic nie kupiłam, to jeszcze to co mam ne urywa.

Kwiat bardzo ładny, tylko szkoda, że tak krótko kwitnie. Ja tak samo miałam w zeszłym roku z szałwią powabną. Pięknie wyglądała na zdjęciu, a jak urosła to była jakaś taka niewydarzona.
Gardener27 21:07, 10 sty 2016

Oj ... nie miałem takiego zamiaru

Powiem Ci że ja w swoim ogrodzie miałem od groma roślin które na zdjęciach pieknie wyglądały a w realu ... no cóż Niektóre z nich były bardzo drogie Wiekszości się pozbyłem m.in tamaryszka, karagany, trzmieliny oskrzydlonej, złotokap szczepiony na pniu też w tym sezonie wylatuje

Lepiej zaczerpnąć informacji od osób które te rośliny już mają niż wydawać miliony na coś co nas rozczaruje
olga80 21:18, 10 sty 2016

Oj Przemek to mnie rozczarowałeś tym ryżem u mnie czeka na zasianie heliotropy skubnęłam u szwagierki w zeszłym roku i mam małe sadzonki w donicach u niej całe lato kwitły.Tamaryszek fanie rośnie, co do złotokapu to też jest na wylocie od 3 lat stoi i straszy.

Gardener27 21:27, 10 sty 2016

To moja subiektywna ocena To co mi sie nie podoba innych może zahwycać Różne są upodobania
Z ryżem miałem złe doświadczenia i nie polecam
Tamaryszek bardzo ładnie rośnie ale kwitnie tylko trochę na wiosnę a potem sie rozłazi i straszy Na moich rabatach miejsca dla niego nie ma
Miałem jeszcze migdałka Pozbyłem się go bo wystarczyło go nie opryskać na zgniliznę pestkową i obumierały mu gałęzie włącznie z kwiatami
Heliotrop u mnie po przekwitnięciu nie powtórzył kwitnienia Może trzeba go sadzić solo U mnie rósł w mixie i musiał walczyć o przestrzeń
Warmia 21:34, 10 sty 2016

Tamaryszek mi się nie podoba i też go nie chcę u siebie. Migdałek też wywaliłam, bo tak jak mówisz bardzo chorował i wyglądał jak badyl. Z ryżem i heliotropem zobaczymy co wyjdzie.
olga80 21:38, 10 sty 2016

A widzisz to już wiem , że migdałkowi mówimy nie a tak mi się podoba szczepiony na pniu Z heliotropami pokombinuje soli i na jesień zdam relacje Z tamaryszkiem masz racje , że na wiosnę kwitnie krótko mój jeszcze młody wiec nie ma się co rozłazić zobaczymy co będzie później .
Shemsi 21:42, 10 sty 2016

O, proszę, był czas, że chciałam migdałka, dobrze, że mi przeszło
Warmia 21:48, 10 sty 2016

Shemsi napisał(a)
O, proszę, był czas, że chciałam migdałka, dobrze, że mi przeszło

Piękny, ale chorowite to to i szkoda kasy. To już lepsza śliwa Pissardi.