Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Jestem w polu

Jestem w polu

Warmia 11:40, 19 lip 2016

sylwia_slomczewska napisał(a)
U nas z owadów gryzących to tylko gzy przed burzą , a tak to na razie spokój

Oj tego dziadostwa też nie lubię. Mam chyba na nie uczulenie. Zawsze po ugryzieniu mam odczyn i siniak.
amelia_b 12:16, 19 lip 2016

Martuś czytam że cie coś pokąsało, współczuje, może spróbuj potrzeć sokiem z cebuli podobno pomaga na ugryzienia
Warmia 12:21, 19 lip 2016

amelia_b napisał(a)
Martuś czytam że cie coś pokąsało, współczuje, może spróbuj potrzeć sokiem z cebuli podobno pomaga na ugryzienia

Niestety dziabło mnie okrutnie. Muszę chyba spróbować starej metody, bo opuchlizna nie schodzi mimo leków i maści.
Makusia 12:43, 19 lip 2016

Marto jak mnie w tym roku coś "dziabło" (a najlepsze jest to, że w ogóle nie czułam momentu dziabnięcia), to skończyło się na wizycie u lekarza, który natychmiast odesłał mnie do dermatologa. Miałam pół nogi sinej z przebijającymi naczynkami (nie wdając się w szczegóły- wyglądało strasznie...), a byłam na lekach antyhistaminowych od dwóch miesięcy
Maść dermatologiczna dopiero załatwiła sprawę.
Warmia 12:47, 19 lip 2016

Makusia napisał(a)
Marto jak mnie w tym roku coś "dziabło" (a najlepsze jest to, że w ogóle nie czułam momentu dziabnięcia), to skończyło się na wizycie u lekarza, który natychmiast odesłał mnie do dermatologa. Miałam pół nogi sinej z przebijającymi naczynkami (nie wdając się w szczegóły- wyglądało strasznie...), a byłam na lekach antyhistaminowych od dwóch miesięcy
Maść dermatologiczna dopiero załatwiła sprawę.

Nie strasz mnie. Miejsce ukąszenia wygląda i boli jakby ktoś mi przyłożył bejsbolem. A opuchlizna nie ustępuje.
AsiaK_Z 12:51, 19 lip 2016

Marta, a może właśnie Ty tym bejsbolem dostałaś? Najpierw zostałaś "znieczulona" a później ...
Mam nadzieje, że noga nie przeszkodzi w niedzielnej wyprawie? bo chyba się potnę
Warmia 12:55, 19 lip 2016

AsiaK_Z napisał(a)
Marta, a może właśnie Ty tym bejsbolem dostałaś? Najpierw zostałaś "znieczulona" a później ...
Mam nadzieje, że noga nie przeszkodzi w niedzielnej wyprawie? bo chyba się potnę

Nie no, ja jutro do pracy muszę. Musieli by mi tę nogę odciąć, żebym nie przyjechała w niedzielę.
Makusia 12:55, 19 lip 2016

Nie straszę. Nie będę wstawiać zdjęcia, jak moja noga wyglądała (bo zawsze takie anomalie uwieczniam w celach porównawczych stanu "z wczoraj" czy lepiej, czy gorzej), ale lekarz pierwszego kontaktu powiedział cyt. "oj joj joj"

Maść z antybiotykiem pomoże. Idź lepiej do lekarza. NFZ to taka piękna instytucja
AsiaK_Z 12:57, 19 lip 2016

Makusia napisał(a)
Nie straszę. Nie będę wstawiać zdjęcia, jak moja noga wyglądała (bo zawsze takie anomalie uwieczniam w celach porównawczych stanu "z wczoraj" czy lepiej, czy gorzej), ale lekarz pierwszego kontaktu powiedział cyt. "oj joj joj"

Maść z antybiotykiem pomoże. Idź lepiej do lekarza. NFZ to taka piękna instytucja

To ci lekarz hahahhaaa
Warmia 13:04, 19 lip 2016

Makusia napisał(a)

Byłam wczoraj. Antybiotyk, maść i lek antyhistaminowy.... i czekam