Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Jestem w polu

Jestem w polu

Warmia 19:12, 05 paź 2017

Anda napisał(a)

Super, pokaż potem fotki koniecznie Jaka odmiana?

Ewuś, jarząb szwedzki, sztuk dwie, wys. ok. 2,5m. Zdjęć nie mam, bo brzydko u nas, a teraz jeszcze potwornie wieje, więc nie wiem, czy po tej nocy zostanie im jakiś listek
Warmia 19:15, 05 paź 2017

Kaska napisał(a)
W Polsce centralnej.
Ogród mam osłonięty bo z jednej strony ściana lasu a z pozostałych stron wyższe budynki.
Posadziłabym ją pod ścianą domu to by miała zacisze.O złotej barbuli też nie słyszałam,poczytam sobie.
Dzięki

To myślę, że da radę
Anda 19:15, 05 paź 2017

Super, te o któreych rozmawiałyśmy Dobrze, że je dostałaś. Śliczne są te drzewa
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Warmia 19:21, 05 paź 2017

Anda napisał(a)
Super, te o któreych rozmawiałyśmy Dobrze, że je dostałaś. Śliczne są te drzewa

Też się cieszę. Miałam upatrzone i chodziłam dookoła nich i nie mogłam się zdecydować. W końcu i tak stanęło na tych pierwszych. Jak to się mówi: "pierwszy wybór najlepszy" Mam nadzieję, że będą ładnie rosły.
Anda 19:31, 05 paź 2017

Na pewno. U Ciebie wszystko ładnie rośnie
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Warmia 19:38, 05 paź 2017

Anda napisał(a)
Na pewno. U Ciebie wszystko ładnie rośnie

Powiedzmy tak, niewiele roślin się buntuje, a te buntowniczki przenoszę w dogodniejsze miejsce lub robią wylot. Niestety muszę pozbyć się wierzby Ivy penduli. Niestety chorują co roku i już mnie to denerwuje. Na ich miejscu będą właśnie jarząbki. Tylko teraz nie wiem, czy mam to miejsce czymś spryskać, żeby mi się jarząbki nie pochorowały. Może to głupie pytanie
Anda 19:44, 05 paź 2017

Nie wiem. Teraz tyle o chorobach drzew tu czytam, że zapytałabym na Twoim miejscu Mazana.
Gardener27 21:29, 06 paź 2017

Wierzba Iwa powinna być zakazana w sprzedaży, jeszcze nie słyszałem by u kogoś rosła bezproblemowo, albo choruje albo marznie.
Koniecznie wymień ziemię pod nowe nasadzenia, oprysk raczej nie będzie konieczny.
Warmia 22:17, 06 paź 2017

Gardener27 napisał(a)
Wierzba Iwa powinna być zakazana w sprzedaży, jeszcze nie słyszałem by u kogoś rosła bezproblemowo, albo choruje albo marznie.
Koniecznie wymień ziemię pod nowe nasadzenia, oprysk raczej nie będzie konieczny.

Trochę mało realne, bo one rosną w takich miejscach, że dookoła nich są inne rośliny i raczej będę kombinować, żeby ich nie uszkodzić. Inne rośliny nie chorują, więc może i jarząbkom nic nie będzie.
Gardener27 22:23, 06 paź 2017

To przynajmniej zapraw dołki świeżą ziemią w głąb porządnie i będzie git