Witam Kasiu Dziękuję za komplement, mimo że mój ogród jest taki nie ogrodowiskowy.
A dodatki część kupiona w tym roku w Goczłkowicach, a część w TKMax.
Jak masz gałązki dolne to je jeszcze przyłóż do ziemi jak będzie ładna jesień i nie mrożna zima to na wiosnę już możesz mieć ukorzenione nic nie tracisz A co się robi z selerami żeby takie urosły????
Takie ładne selery mam pierwszy raz, ale to też pierwszy sezon mojego warzywnika w skrzyniach. Warzywa siałam w ziemi wymieszanej z kompostem. Selery kupowałam jako gotowe sadzonki. Jak już podrosły, to rozgarniałam ziemię wokół bulwy i podcinałam od góry korzonki. Gdzieś jeszcze wyczytałam, że trzeba obrywać dolne liście. W przyszłym roku muszę zadbać o pory.
Kasiu, a w jakim rejonie mieszkasz? Tak jak Hania pisała, barbula niekiedy przemarza, ale z tego co wiem to trzeba ją wtedy nisko przyciąć i odbija. Można też okryć na zimę. Myślę, że warto spróbować, bo to bardzo ładny krzew. Mi marzy się jeszcze barbula złota.
W Polsce centralnej.
Ogród mam osłonięty bo z jednej strony ściana lasu a z pozostałych stron wyższe budynki.
Posadziłabym ją pod ścianą domu to by miała zacisze.O złotej barbuli też nie słyszałam,poczytam sobie.
Dzięki