Figaro lap Donnerwolke.
Kupiona w Gartenreich Oberrieden w Frankonii, wiec moze niedaleko masz, jeszcze z 10 innych mieli, a kupilam tylko dwie.
Mysle, ze Kasia Pesteczka zrozumiala jak jej napisalam, ze to monarda o takiej nazwie

Nie wiem czy ta monarda jest w Polsce dostepna a jak to na pewno nazywa sie Donnerwolke a nie Grzmiaca chmura, bo nazw kwiatow sie raczej nie tlumaczy, jak to zrobilam, bo wiem, ze Kasia nie zna niemieckiego ( za to swietnie angielski).
Z ogrodem nie zawsze sie wyrabiam tak jak bym chciala ale w miare powstawania nowych rabat staje sie coraz latwiejszy w obsludze. Moim problemem ciagle jest trawnik, bo to po pierwsze chwastowisko jest a po drugie nie mamy na niego czasu. Kosi go moj M ale ten czasami zajest innymi pilniejszymi sprawami. Chwiliwo sianokosami.
No i ja ciagle amatorka jestem wiec sie ucze jeszcze i bardzo mi tu na Ogrodowisku pomaga wiele osob
Warzywnik jest z betonowych kraweznikow kupionych w Baywie ale widzielismy takie w Hagebaumarkt. Mysle, ze w innych budowlanych tez sa ziemi wystaje chyba z 20 cm, wode trzyma dobrze. No i jak widac wszystko wybujalo. Troche mi jeszcze miejsca malo.
W tej Frankonii to w ktorej czesci mieszkasz? ja bede za 2 tygodnie w okolicy Bayreuth. Z 2 razy w roku bywam kolo Norymbergii (tam wlasnie jest moja ulubiona szkolka)
Wizytowka
"Nie moge na dluzej zostac" -wyszeptala Chwila Szczescia - "ale wloze w Twoje serce wspomnienia"