Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum

Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum

Radziu2013 17:11, 12 sie 2017

Ja za to byłem sobie dzisiaj na zakupach i kupiłem ramki do nowo pomalowanego pokoju u babci (białe ramki na szarej ścianie) i jednego białego kwiatka kalan...cośtam.

A że u mnie dzisiaj pogoda jesienna to z domu wychodzić się nie chce...może jakąś komedie obejrzę albo książkę poczytam...

Iza a kuchnia w jakim kolorze będzie?
Basilikum 18:40, 12 sie 2017

babcia dala Ci sciane na szaro pomalowac?

u minie bedzie bialo. Prawie wszedzie mam bialo, tylko w sypialni cappucino i w biurze jasniutki zolty.

My bylismy kupic jakas maszyne nie mam pojecia jak to sie nazywa, cos jakby taki maly spychacz ale ma z przodu taka lyzke, by spychac i podnosic to zepchniete.

W sumie nie pojechalam bo znalezlismy prawie wszystko i moze jednak tej farby wystarczy. Juz mam po brzegach pomalowane, teraz walkiem rach ciach i jak bedzie trzeba to jutro drugi raz.
hanka_andrus 18:44, 12 sie 2017

Szybko Wam to idzie: Rach- ciach i pomalowane!
MirellaB 19:04, 12 sie 2017

Ja dzisiaj chwilę w ogrodzie popracowałam. Nareszcie pozbyłam się części liliowców. Trafiły w dobre ręce sąsiadki
Basilikum 19:12, 12 sie 2017

hanus ja sama maluje i to tylko jedna i pol sciany. Reszte maowalismy jakies 3 lata temu i ten pokoj nie byl uzywany. Teraz usunelismy reszte mebli, w tym wielka szafe nie ruszana z 30 lat i za nimi trzeba bylo pomalowac. Kawalek sciany mi zostal ale tam jest nalepiona wykladzina glupi pomysl kots mial) i nie wiemy jak pozbyc sie kleju. Moze tapete chwilowo na to nalepimy a dokladniej zrobimy jak bedziemy ten pokoj w salon zmieniac.

Mirellko chwilke tylko bylam. Posadzilam wykopane dwa dni temu zurawki, przesadzilam chryzanteme i dostane od znajmej bodziszki. No i zaczelo padac. Troche mam jeszcze tego saadzenia i musze sie uwinac przed wyjazdem do P. Mam nadzieje, ze pogoda bedzie ogrodowa wreszcie. Jak wrocimy to bede miec kolejny material do sadzenia
Radziu2013 19:20, 12 sie 2017

Basilikum napisał(a)
babcia dala Ci sciane na szaro pomalowac?

Iza to właśnie nie ja wybierałem kolory (ja w uwielbiam beże, brązy we wnętrzach - takie przytulne są). Którejś niedzieli pojechaliśmy z ciocią do casto. Babcia lubi jasne kolory, podobają jej się jasne wnętrza a oczywiście zdecydowała się na dwa szare kolory (ja swoje przemilczałem chociaż wiedziałem że będzie jak w grobowej desce ale powiedziałaby że nie może wybrać farb)

No więc co muszę teraz jakoś rozjaśnić... białe ramki jakieś miękkie białe koce i poduchy, jasne zasłony itp. (większość trzeba tym bardziej zmienić że do szarego koloru aktualnie nic nie pasuje w pokoju dobrze że to gościnny)

Super że biały kolor Ja lubię jasne wnętrza tym bardziej biały w kuchni ładnie wygląda Wnętrza wydają się takie czyste, spokojne, miłe, świeże
Basilikum 19:30, 12 sie 2017

Radziu mym mamy stary dom i nowoczesne kolory nam nie pasuja. Cappucino to ekstrawagancja
No i mamy jak to dawniej w chalupach bywalo male onkna wiec malo swiatla, szczegolnie na parterze. Wiec bialy najbardziej pasuje i do stylu, i do swiatla.

pomalowane ale na moje oko jutro powtorka bedzie wieczorem. Rano jedziemy na wycieczke
Radziu2013 19:38, 12 sie 2017

Iza my tez mamy dom "poniemiecki" ale okna są normalne z tym że mi wydaje się osobiście że beże to takie klasyczne kolory a my mamy mniej więcej klasyczne meble (nie są takie jak bym chciał ale ogólnie większość pomieszczeń nie jest jeszcze takich jakbym chciał), sufity też nie są obniżone (ale to mi się podoba bo fajnie wyglądają te zaokrąglone rogi) więc jak babcia wyskoczyła z szarym który wydaje mi się pasować do bardziej nowoczesnych/skandynawskich wnętrz no to się przeraziłem, ale co...trzeba teraz dobierać wszystko do tego kolory bo to jedyny pokój w którym jest kolor inny niż beż

eeej to ty fajny masz ten domek
Basilikum 19:55, 12 sie 2017

Radziu az taki calkiem oryginalny nie jest ale staramy sie w takim wiejskim stylu utrzymac na ile wystrczy pieniedzy i fantazji no i materialow. Nabiegalismy sie strasznie by kupic kafelki do lazienki, ktore nie beda nowoczesne. Udalo sie dopiero w Pl tu jedyne, ktore znalezlismy i troche pasowaly kosztowaly cos ponad 80€ za m² bez zadnych ozdobek. Podlogi z dech tez strasznie drogie dlatego na gorze mamy panele ale na dole beda dechy.

U babci jak rozjasnisz bialym i troche pasteli dodasz bedzie fajnie

ale mnie lapy bola po tym malowaniu, jakis slabeusz jestem
Radziu2013 19:58, 12 sie 2017

Dechy są świetne
A zrobić cały dom w stylu w którym nie produkuje się jakoś masowo materiałów (właśnie np. płytek) wierze że nie jest łatwe, ale trzymam kciuki żeby wszystko udało ci się tak jak sobie zamarzyłaś