Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum

Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum

ElzbietaFranka 14:12, 04 wrz 2017

Mala_Mi napisał(a)
Podziękował za różę.. przepis z głowy ale jechałam na wesele.. a droga wyboista była..trzęsło niemiłosiernie, jechaliśmy spóźnieni z lekka wiec mąż gnił nie patrząc na wyboje.

Na rabacie też mam serduszko

Cena filiżanki mnie rozwaliła na łopatki.. od razu przeliczyłam na inne rzeczy Dobrze, że nie mam w tej dziedzinie wyrafinowanego smaku.. bo do końca życia zastawy bym się nie dorobiła .. i bałabym się go używać. Ale jest piękna to fakt

Jednak osobiście mam takie i wolę takie

PS tego modelu akurat nie mam.. czekam aż wnusie trochę innych potłuką

Ania mistrz Antoni MLeczko by sie usmiał, a moze to jego?

ElzbietaFranka 14:23, 04 wrz 2017

Ja wszystmie wesela obdzieliłam porcelana z Boleslawca. Po minach widzialam, ze wszystkim sie podobala. W jednym domu lezala schowana przez 3 lata i kiedys pojechalam do rodziny i talerzy zabraklo, mowie a gdzie Boleslawiec zdziwieni ze pytam nie uzywamy bo zbyt piekny aby go uzywac.

Po miesiacu dzwonia Ciociu ale z nas durnoty wkladamy do zmywarki i nic sie z nim nie dzieje juz uzywamy.

To prawda mam nie daleko sklep i tez od czasu do czasu kupuje talerze i polmiski, kubki wkladam do zmywarki od kilku lat i jednej rysy nie ma tak jak na duraleksie, czy innej pseudoporcelanie.

Basilikum 14:29, 04 wrz 2017

Elu a ja sie tyle czasu zastanawialam a teraz juz bym nie oddala
Kasik 16:27, 04 wrz 2017

pestka56 napisał(a)

Ķasik, może tu znajdziesz
http://herbacianespecjaly.pl/filizanka-herbaciana-siatka-kobaltowa-250ml-lomonosov-p-1204.html
Ta np. pomieści szklankę herbaty i ma kobaltowe malunki. Bardzo piękna.
Ja jestem herbaciara i też uwielbiam porcelanę.
Bolesławcowy fajans, ten granatowy, pasuje mi, bo piękny, ale to inna uroda
Herbatę i kawę pije się u mnie zawsze w filiżankach z cienkiej porcelany.

I tę porcelanę oglądałam Piękna i nie miałabym trudności z wyborem, ale to jest realne tylko po wygranej w lotka.
No chyba,że jakiś spadek, ale na horyzoncie takowych nie widzę.
Basilikum 16:29, 04 wrz 2017

ja juz chcialam napisac, ze juz wiemy co Ci kupic jak Cie bedziemy odwiedzac i gdyby kazdy jedna wizoal to by byl komplet ale jednak cena powala
marba 17:09, 04 wrz 2017

A ja w domu mam takie okazy, malowane w chaberki.
Basilikum 17:24, 04 wrz 2017

sliczne sa ach wszystkie mi sie podobaja

U nas juz rano mgla bee, jesien idzie nie ma na to rady
Emus rano fotki robil o wschodzie slonca
malgorzata_s... 17:44, 04 wrz 2017

Jaka rewelacyjna fotkaJakby coś świetlistego z między drzew wychodziło
hankaandrus_44 20:14, 04 wrz 2017

Też uważam, że nadchodzi nieubłagalnie. A fotka rewelacja!
pestka56 20:23, 04 wrz 2017

UFO w drzewach Cudna fotka.

No, ceny tej ruskiej porcelany powalają faktycznie, ale ona też nie byle jaka. Miałam kiedyś w rękach. Światło przez ściankę prześwituje. To Bone China, czyli mieszanka glinki kaolinowej, skaleni i spopielonych kości bydlęcych. Jest bardzo wytrzymała wbrew pozorom.

Na allegro są nieco tańsze, ale i tak to cenowe szaleństwo
http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=40228949&order=m