Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » W samym słońcu

W samym słońcu

Anda 16:14, 16 kwi 2020

sarenka napisał(a)
Jako,że papier przyjmie wszystko to taki rysunek zrobiłam i dużo się zmieściło. A mogłam jeszcze stipe dorysować

Powtórzyłam plan rabaty przy domu, bo teraz nie chcesz tam tych hortek, jak rozumiem

Wg mnie, skoro jest ryzyko połamania krzewów przez śnieg, to posadzilabym tam byliny zanikające na zimę.

Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 16:14, 16 kwi 2020

Kasya napisał(a)

Barbula moja ulubiona kocham te niebieskości jesienią
tylko wielki krzaczor rosnie

A nie tniesz jej?
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Kasya 16:17, 16 kwi 2020

Anda napisał(a)

A nie tniesz jej?

Pewnie ze tnę ale ma ogromne przyrosty
Anda 16:19, 16 kwi 2020

Kasya napisał(a)

Pewnie ze tnę ale ma ogromne przyrosty

No one aż takie małe nie są, ale mniejsze na pewno od dereni
Odmiana Petit Bleu jest dość mała
sarenka 16:20, 16 kwi 2020

Anda napisał(a)
Megi, myślałam że teraz chcesz planować tą rabatę naprzeciwko tarasu
ja się koło tej rabaty skradam i zastanawiam się nad nią,myślę,że chyba póki co wysadzę stamtąd Annabelle żeby się już w tę wakacje nie paliły na słońcu. ale to narazie tylko plany, bardziej skłaniam się ku powstaniu nowej rabaty tej pod domem gdzie hortensje miałam sadzić.
Nie jestem jakoś szczególnie przywiązana do hortensji,mam ich już sporo, więc mogę wziąć pod uwagę inne rośliny, które na glinie dadzą sobie radę.
Za chwilę odpocznę i pójdę zrywać darń, dobrze jakbym choć trochę dziś zrobiła. Zastanawiam się co zrobię z taką ilością darmo bo to dużo będzie. Żeby się to przegryzło to musiałabym to zostawić do wiosny przyszłego roku chyba
Anda 16:22, 16 kwi 2020

sarenka napisał(a)
ja się koło tej rabaty skradam i zastanawiam się nad nią,myślę,że chyba póki co wysadzę stamtąd Annabelle żeby się już w tę wakacje nie paliły na słońcu. ale to narazie tylko plany, bardziej skłaniam się ku powstaniu nowej rabaty tej pod domem gdzie hortensje miałam sadzić.
Nie jestem jakoś szczególnie przywiązana do hortensji,mam ich już sporo, więc mogę wziąć pod uwagę inne rośliny, które na glinie dadzą sobie radę.
Za chwilę odpocznę i pójdę zrywać darń, dobrze jakbym choć trochę dziś zrobiła. Zastanawiam się co zrobię z taką ilością darmo bo to dużo będzie. Żeby się to przegryzło to musiałabym to zostawić do wiosny przyszłego roku chyba

Zostaw, przecież nie zrobisz wszystkiego od razu. Tylko nakryj czymś i podlewaj czasem. Będziesz miała fajną ziemię w przyszłym roku
sarenka 16:32, 16 kwi 2020

Muszę to przemyśleć, ale powiem Ci,że głupio mi tak ciągle zawracać głowę wam jak to zaplanować bo teraz dałaś mi zagwozdke że może coś innego dać co będzie dłużej też kwitło jak hortensje...

Barbula jest super, ona chyba dorasta do 60 cm wysokości? Pełne słońce do godz 13 nie przeszkadzałoby jej?

A pamiętasz tą rabatę z Pissardi? Tam nie będę chyba dawała hortensji- tylko co innego posadzić pomiędzy drzewami żeby ładnie było? ,
Kasya 16:38, 16 kwi 2020

No moja gdzieś do 1m dorosła ale ze 2 m szerokości bo się tak fontannowo układa
sarenka 16:43, 16 kwi 2020

Kasya napisał(a)
No moja gdzieś do 1m dorosła ale ze 2 m szerokości bo się tak fontannowo układa
musi to super wyglądać !
sarenka 16:51, 16 kwi 2020

Kasya- masz jakieś zdj z zeszłego roku tej barbuli?