mrokasia
15:22, 18 cze 2020

Megi, podglądam, bo też mam na tapecie rabatę z bzem Black Lace
. Ten bez będzie miał ze dwa metry wysokości i szerokości. Czytałam, że będziesz go podkrzesywać, tak żeby miał gołe pnie i wyżej koronę. Ja też tak planuję robić. Trudno to trochę ogarnąć bo te nasze bzy są małe na razie i wokół mnóstwo pustego miejsca
.
Miskanty wg mnie powinny być nie mniej niż metr od bzu. Bliżej mogłyby być inne niższe trawy np. rozplenice albo coś co osiągnie wysokość mniej więcej do kolana. Ja na tej rabacie planuję hortensje, rozchodniki, rozplenice. Do tego byliny kwitnące na biało i różowo. Te jeżówki gdzieś przed miskantem powinny fajnie wyglądać.

Miskanty wg mnie powinny być nie mniej niż metr od bzu. Bliżej mogłyby być inne niższe trawy np. rozplenice albo coś co osiągnie wysokość mniej więcej do kolana. Ja na tej rabacie planuję hortensje, rozchodniki, rozplenice. Do tego byliny kwitnące na biało i różowo. Te jeżówki gdzieś przed miskantem powinny fajnie wyglądać.