Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę

Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę

margaretka3 08:38, 18 mar 2016

AgataP napisał(a)

Jarząbka mam, lipę też ale ją przycinam,
oliwnik - uwielbiam zapach jak kwitnie
czeremcha podobnie

pięknie, pięknie coraz piękniej... chyba zakocham się ponownie w Twoich nasadzeniach

Ja chcę odmianę AUTUMN SPIRE Flanrock, na ognistą pójdzie. Takiego masz?
Zastanawiam się, czy kupić dwa czy trzy. Są tam trzy złotokapy. Nie wiem, jak posadzić. Trzy jarząby obok siebie i trzy złotokapy, czy pomieszać? Nie mam pomysłu. Jak myślisz?
sylwia_slomc... 08:39, 18 mar 2016

margaretka3 napisał(a)

Babary? A co to i gdzie to?

Na trasie autobusu 163 blisko Prokocimia i Kasi nie wiem czy to nie Bierzanów
Mają rośliny w fajnej cenie i spory wybór.
Ale największa szkółka w jakiej byłam jest w Pacanowie tylko to dość daleko
margaretka3 08:42, 18 mar 2016

Dzięki, Sylwia! Nie znałam tego miejsca. Trochę nie po drodze, ale może kiedyś tam trafię
laurowisnia 08:42, 18 mar 2016

Ja nie będę robić nawet powtórki z szałwii, może ten gatunek nie jest zdolny do wytwarzania wartościowych nasion lub ich nie ma nawet.
Czy rozdzielasz jakoś te penstemony, ciekawe czy będzie różnica w kwiatach?
Mi kiełkują pomidorki, te wcześniejsze co posiałam będę już rozsadzać.
renatamama3 08:43, 18 mar 2016

Też ,liczę że wyskoczę dzisiaj na chwilę do ogrodu i posadzę róże ,które w środę przyszły ,wczoraj się moczyły .Podobno w Auchan ,jest spory wybór roślin ,w dobrych cenach ,miałam wczoraj jechać ,ale po zebraniu, już mi się nie chciało ,wpadłam tylko do Lidla po mączkę rogową ,nawóz do trawnika i kilka spożywczych .
Ps.o truskawkach pamiętam
margaretka3 08:47, 18 mar 2016

Pluszakowa napisał(a)

U was dalej szaleństwo wysiewów w tym lipcu też musimy się w pierwszej kolejności ogarnąć na miejscu i ważniejsze będą meble, rzeczy itp. Na ogród może być mało czasu. Dlatego rozmnażam krzewy żeby zyskać starsze psy na przyszłym roku o ile coś się uda. Cały czas widać powiększające się paki. Po jakim czasie można stwierdzić czy moje patyczki zamieniły się w rośliny?

Będziesz mieć pełne ręce roboty
Patyczki zamienia sie w roślinki, jak będą mieć korzonki Rozwijające się pąki jeszcze o tym nie świadczą. I nawet lepiej chyba jest, jak te pąki nie rozwiajają sie zbyt szybko, bo jak korzonki nie zdążą się wykształcić, to liście uschną, patyczek bez korzonków nie wykarmi dużych liści.
margaretka3 08:53, 18 mar 2016

laurowisnia napisał(a)
Ja nie będę robić nawet powtórki z szałwii, może ten gatunek nie jest zdolny do wytwarzania wartościowych nasion lub ich nie ma nawet.
Czy rozdzielasz jakoś te penstemony, ciekawe czy będzie różnica w kwiatach?
Mi kiełkują pomidorki, te wcześniejsze co posiałam będę już rozsadzać.

Tak, już się pogodziłam z tym, że Plumosy sie nie dorobię.
Twoje nasionka wysiałam osobno, a te nasionka odsypane z kupnych osobno. W inne miejsca pójdą, więc różnicę sprawdzimy
Pomidorki rosną jak na drożdżach. Powinam codzinnie robić zdjęcia, różnicę w oczach widać Cieszy to bardzo
margaretka3 08:55, 18 mar 2016

renatamama3 napisał(a)
Też ,liczę że wyskoczę dzisiaj na chwilę do ogrodu i posadzę róże ,które w środę przyszły ,wczoraj się moczyły .Podobno w Auchan ,jest spory wybór roślin ,w dobrych cenach ,miałam wczoraj jechać ,ale po zebraniu, już mi się nie chciało ,wpadłam tylko do Lidla po mączkę rogową ,nawóz do trawnika i kilka spożywczych .
Ps.o truskawkach pamiętam
Po pracy jadę na zakupy do Auchana, sprawdzę, co tam nowego na dziale ogrodowym.
Lęcę do Ciebie opglądać róże
margaretka3 09:28, 18 mar 2016

07_Rene napisał(a)
Upsss...
Gosiaczku, pomyliłam zakładki i niechcący wpis nie do Ciebie zastawiła. Przepraszam Bardzo za roztargnienie.

Ha ha, czekałam, aż poprawisz Bo ten busz u mnie to chyba tylko w snach
Milka 12:39, 18 mar 2016

margaretka3 napisał(a)
A szałwię lekarską masz? Też świetnie wygląda na rabacie, bo ma srebrne liście, które trzymają się całą zimę i kwitnie na fioletowo. Do róż by też pasowała, a jest łatwo dostępna w marketach, między nasionkami ziół jej szukaj

HYm, może i ja się skuszę, bo mam dużo omszonych