Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę

Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę

Agania 20:57, 17 mar 2016

Ty masz serce do tych siewek, głupio mi się zrobiło, ja jeszcze nic nie wysiałam, a już się obawiam tego pikowania.... jesteś bardzo cierpliwa, ja swoją cierpliwość wystawię na próbę.
Tyle planuję zrobić przez weekend i będę wysiewać, bardzo, bardzo mnie mobilizujesz
sylwia_slomc... 21:07, 17 mar 2016

margaretka3 napisał(a)

Jeśli Ty się nie możesz doczekać, to co ja mam powiedzieć...
Kilka wybrałam: czeremcha, oliwnik, sidośliwa, lipa, jarząb. A potem się zobaczy, co dalej. Właśnie się zastanawiam, czy szkółki już ruszają, czy nie... chętnie bym w sobotę pojechała coś już kupić

w Krakowie też ruszają jutro jadę na Babary, Kasia napisała, że już otwartea mam po drodze do Prokocimia
mira 21:43, 17 mar 2016

No widziałam cudne, cudne sieweczki a teraz będą pikowaneczki tego jestem ciekawa i nowe doniczuszki. Ciekawa jestem ile sadzonek przez sezon wkładasz do ziemi - z pewnością rekordy bijesz - musisz mieć wprawę i szybko działasz.
Czy te pojemnczki po serkach, jogurtach dziurkujesz od spodu? i czy dla wszystkich siewek stosujesz ziemię do wysiewu?

Dopingujesz mnie - jutro muszę coś popikować i coś wysiać

pozdrawiam
Pluszakowa 22:02, 17 mar 2016

margaretka3 napisał(a)

Witaj u mnie
W lipcu do gruntu to już za późno, ale co Ci szkodzi, żeby wysiać już teraz i w donicy uprawiać? Są różne odmiany, karłowe są idealne do donic.

U was dalej szaleństwo wysiewów w tym lipcu też musimy się w pierwszej kolejności ogarnąć na miejscu i ważniejsze będą meble, rzeczy itp. Na ogród może być mało czasu. Dlatego rozmnażam krzewy żeby zyskać starsze psy na przyszłym roku o ile coś się uda. Cały czas widać powiększające się paki. Po jakim czasie można stwierdzić czy moje patyczki zamieniły się w rośliny?
margaretka3 08:17, 18 mar 2016

Agania napisał(a)
Ty masz serce do tych siewek, głupio mi się zrobiło, ja jeszcze nic nie wysiałam, a już się obawiam tego pikowania.... jesteś bardzo cierpliwa, ja swoją cierpliwość wystawię na próbę.
Tyle planuję zrobić przez weekend i będę wysiewać, bardzo, bardzo mnie mobilizujesz

Przecież Ty miałaś ostatnio inne przyjemnosci niż wysiewanie Teraz jest dobry czas i wcale nie jest za późno. Ja jestem zachłanna i za dużo nasionek wysiewam, potem mam za swoje Jak wysiejesz po kilka nasionek z każdego gatunku to i pikowania nie będzie zbyt dużo Ja jutro w ogród wreszcie chcę iść Rabatki sprzątać, skończyć przekopywać grządki z obornikiem. No i szkółkę trzeba odwiedzić
margaretka3 08:19, 18 mar 2016

gobasia napisał(a)
U Ciebie to normalnie...szkółka,tyle siewek podziwiam!

Dzięki, Basiu! No szkółka... jeszcze sporo miejsc pustych, trzeba czymś obsadzić=
margaretka3 08:19, 18 mar 2016

sylwia_slomczewska napisał(a)

w Krakowie też ruszają jutro jadę na Babary, Kasia napisała, że już otwartea mam po drodze do Prokocimia

Babary? A co to i gdzie to?
AgataP 08:27, 18 mar 2016

margaretka3 napisał(a)

Jeśli Ty się nie możesz doczekać, to co ja mam powiedzieć...
Kilka wybrałam: czeremcha, oliwnik, sidośliwa, lipa, jarząb. A potem się zobaczy, co dalej. Właśnie się zastanawiam, czy szkółki już ruszają, czy nie... chętnie bym w sobotę pojechała coś już kupić

Jarząbka mam, lipę też ale ją przycinam,
oliwnik - uwielbiam zapach jak kwitnie
czeremcha podobnie

pięknie, pięknie coraz piękniej... chyba zakocham się ponownie w Twoich nasadzeniach
margaretka3 08:30, 18 mar 2016

mira napisał(a)
No widziałam cudne, cudne sieweczki a teraz będą pikowaneczki tego jestem ciekawa i nowe doniczuszki. Ciekawa jestem ile sadzonek przez sezon wkładasz do ziemi - z pewnością rekordy bijesz - musisz mieć wprawę i szybko działasz.
Czy te pojemnczki po serkach, jogurtach dziurkujesz od spodu? i czy dla wszystkich siewek stosujesz ziemię do wysiewu?

Dopingujesz mnie - jutro muszę coś popikować i coś wysiać

pozdrawiam

Cieszę się, że dopinguję, a nie zanudzam
Oj, ile sadzonek, to ja nie mam pojęcia, nie liczę
Tych akurat, co stoją na regale, nie podziurkowałam, bo tam siewki są na chwilkę tylko: irysy, złotnica, moszenki, lilak, łubin, papryka zaraz będą potrzebować większych doniczek, więc przesadzę. Podlewm po odrobince, żeby nie miały za mokro, i jest ok.
Ziemię do siewu kupiłam w tym roku tylko raz, zanim pojawiła się ziemia w Biedronce. Bo to tę kupuję, już chyba ze cztery worki zużyłam. A gdy pikuję, siewki sadzę do ziemi kwiatowej wymieszanej z ogrodową, taka ziemia trzyma lepiej wilogć
07_Rene 08:35, 18 mar 2016

Upsss...
Gosiaczku, pomyliłam zakładki i niechcący wpis nie do Ciebie zastawiła. Przepraszam Bardzo za roztargnienie.