Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę

Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę

margaretka3 08:54, 31 mar 2016

AgataP napisał(a)
Gosiu masz wszystkie chciejstwa które i ja chcę.
Ziołowy zakątek i mnie powstanie, na razie Twój będę podglądać.
Weszłam jeszcze do Krysi na Hirutkowy raj i wymiękłam nad zdjęciami kurczaczków Normalnie na święta się wykluły

Ziół już sporo rośnie w ogrodzie, zbliża sie czas porządkowania i przenoszenia w jedno miejsce Czerwona bazylia też już rozsadzona.
margaretka3 08:55, 31 mar 2016

tulucy napisał(a)

Mnie się kojarzy z kołami i podziałem ziół na ćwiartki jak się uda to w domu obfocę jedną książkę i wrzucę u siebie coś w temacie

Byłam, widziałam
Werbena hastata skiełkowała!! Z drugiego i trzeciego wysiewu jest po kilka siewek. Maleństwa moje
margaretka3 08:59, 31 mar 2016

Milka napisał(a)
Gratuluję oczara

A dziękuję Będą i kolejne
Wendy79 09:00, 31 mar 2016

margaretka3 napisał(a)

Ziół już sporo rośnie w ogrodzie, zbliża sie czas porządkowania i przenoszenia w jedno miejsce Czerwona bazylia też już rozsadzona.

Tfu, tfu, tfu, śliczna bazylia! Też taką chcę! Jak ją rozsadzasz, to każdą pojedynczo?... Aż chyba zajadę dzisiaj do ogrodniczego po nasiona ziół, bo oprócz ogórecznika i hyzopu nic nie zakupiłam
margaretka3 09:02, 31 mar 2016

Makao_J napisał(a)
Jeśli ktoś miał doświadczenia z leszczyną Purpurea to proszę o wypowiedź u mnie

Niestety, Aniu, nie mam.

A rosada firletki smółki nadal czeka na pikowanie Juzia nie dojechała, nie ma kto pikować
margaretka3 09:05, 31 mar 2016

Mixtoorka napisał(a)
Gosiu, czy Ty jesteś szczęśliwą posiadaczką czarnego bzu Black Tower?

Już wyjaśniłam

Za to papryka już przesadzona. Ale następnego dnia po pikowaniu - zdziwiona -znalazłam jeszcze jedno pudełko z papryką, czyli papryka nadal nie odhaczona
Przywiozłam z wyjazdu na święta kolejne drewniane skrzyneczki, które zrobił mi tata na rosady Skrzyneczki opanowują parapety w salonie
anka_ 09:09, 31 mar 2016

margaretka3 napisał(a)

Gosiu a czy czerwoną bazylię siejesz jakoś specjalnie? Bo zwykła zielona rośnie u mnie super, a z czerwonej zawsze nic nie kiełkuje.
Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
margaretka3 09:13, 31 mar 2016

laurowisnia napisał(a)

To zastanów się czy taka większa ilość drzew i krzewów z bordowymi liśćmi nie będzie Ci kiedyś przeszkadzać, one będą zawsze dominować na tej rabacie.
W przypadku tego żywopłotu jestem za drugą wersją, ta pierwsza by dawała efekt, potrzebuje chyba przestrzeni, jak będzie za blisko budynku to może wyjść chaos?

Na ognistej może będzie ze trzy, cztery takie krzewy z ciemnymi liśćmi, to chyba nie dużo. Lubię mocne kolory, a purpurowe liście uwielbiam

Żywopłot zasadziłam prosto. Za mała powierzchnia, żeby osiągnąć wymarzony efekt

We wtorek przekopałam po raz kolejny rabatę, wybrałam korzenie chwastów i teraz nic tylko sadzić, sadzić, sadzić...
margaretka3 09:18, 31 mar 2016

AgataP napisał(a)
A Gosia złotlina na ognistej to posiada czy nie?

Posiada

Rosną karczochy, ubiegłoroczne chyba nie przezimowały, ale nie dziwię się, nie zabezpieczyłam ich, naiwnie myśląc, że dadzą radę. Otóż, nie dały rady. Poprawię się. Seler wreszcie ładnie zaczął róść.

Wiecie, ciągle mało mi orlików. No to sobie jeszcze wysiałam. Różowe tym razem.
margaretka3 09:23, 31 mar 2016

AgataP napisał(a)
Gosiu odpiszę u Ciebie, znalazłam jarząbki małe 120-140 cm więc nie są raczej szczepione. A jeśli nawet to gałązki powyżej szczepienia będę ciachać.
Chcę by korona zaczynała się na wysokości żywopłotu Dobrze to wyjaśniłam?
A Ty zdecydowałaś się w końcu na drzewka na allego widziałam już tyle odmian że głowa boli

Dlatego na allegro nie zaglądam Wystarczy, że patrzę na moje rosady
Astry rosną aż miło. Silne siewki, idealnie równiutko rosną. Jeżówek białych też mi było mało, więc dosiałam.