Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę

Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę

margaretka3 12:37, 01 kwi 2016

eee_taam napisał(a)
posiałam pac-choi wczoraj do skrzyni...chyba nie za wczesnie?

PS. w paczce nasion było mało / na palcach można było policzyć - wysiałam połowę...druga tura w sierpniu?

Justynka, raczej w drugiej połowie lipca drugi wysiew, sierpień ciut za późno. Zostaw sobie jedną kapustkę na własne nasionka. Wystarczy jedna, obficie kwitnie i zawiązuje dużo nasion.
margaretka3 12:37, 01 kwi 2016

sylwia_slomczewska napisał(a)
Pięknie Ci wszystko skiełkowało i rośnie, moje moszenki i lilaki w tym samym stadium mam jedna moszenkę i dwa lilaki, dobre i tyle, a może jeszcze coś wylezie

Sylwia, mamy dokładnie taki sam wynik
Juzia 14:27, 01 kwi 2016

Ale mi się te skrzyneczki podobają!
Gabriela 14:52, 01 kwi 2016

Bardzo fajne skrzyneczki, potem mogą być na kwiatki latem. Czyli urządzenia wielofunkcyjne.
18:36, 01 kwi 2016
margaretka3 napisał(a)

Justynka, raczej w drugiej połowie lipca drugi wysiew, sierpień ciut za późno. Zostaw sobie jedną kapustkę na własne nasionka. Wystarczy jedna, obficie kwitnie i zawiązuje dużo nasion.

jak się tylko uda to tak zrobię ...a nasiona kiedy by powinno się zbierać (lipiec sierpień czy później?)
tulucy 20:23, 01 kwi 2016

Skrzyneczki ekstra, szkoda, że mój tato nie drewniany, inne majsterkowania tak, ale co mi z radia albo żelazka w ogrodzie

Mój kichawiec póki co jakoś się nie rozłazi, siedzi 3 sezon. Zwykły owszem, po zimie jest go ze dwa razy więcej.
mira 23:10, 01 kwi 2016

Dopinguję do pikowania
proszę zajrzyj do mnie

https://www.ogrodowisko.pl/watek/1670-ogrodowy-spektakl-trwa?page=675#post_0
Sylvana 23:19, 01 kwi 2016

margaretka3 napisał(a)

Wpadłam, ale chyba nie pomogłam.

Pewnie, że pomogłaś....przynajmniej wiem, że mam kapustę a nie chwaścidło jakieś. Tylko teraz jak to popikować? ...wszystko osobno...znaczy pojedynczo? czy malutkie kępki dla leniwca by przeszły?
Sylvana 23:20, 01 kwi 2016

margaretka3 napisał(a)

Naumiesz albo Cię naumiemy

Tylko czy moje małe zielone to wytrzymają?
Sylvana 23:23, 01 kwi 2016

margaretka3 napisał(a)

Mam, dostałam kępkę od Małej Mi. Niech się rozłazi! Ładny jest. A u Ciebie to mógłby i podwójnie, w końcu ma gdzie
Nie wiem, jak on kiełkuje, więc nie doradzę. Kilka nasionek mozesz do doniczki, kilka do gruntu. Trzeba sprawdzić.

Tam gdzie jest zaplanowany miejsca ma nie wiele, bo wszystko ma być na gęsto, kolorowo i kwitnąć cały sezon....ale to mój poligon doświadczalny i nie wiem co z tego wyniknie.