Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę

Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę

Anda 12:39, 04 kwi 2016

Jaaaki super warzywniczek

Pięknie się wiosna u Ciebie rozgościła

Kopczykom mówimy już do widzenia
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
margaretka3 12:40, 04 kwi 2016

Mala_Mi napisał(a)
Czytam w te i we wte.. chyba pójdę do tych pomidorów

Idę sprawdzić, Aniu. Też się wzbraniasz przed pikowaniem??

Kostrzewie dobrze zrobiło ścięcie na jeżyka. Dobrze, że wypatrzyłam u Irenki, jak ją potraktowała
Agania 12:55, 04 kwi 2016

Ja ciachnęłam wczoraj turzyce Ice Dance, bo mocno jej posły po zimie końcówki, teraz są zielone i cięte, nie wiem czy dobrze zrobiłam,inaczej się nie dało, jak tam Twoje pustynniki, odpisałam Ci na posta o ich przesadzaniu, ale nie wiem czy czytałaś, że dopiero w sierpniu, moje wychodzą, ale czy ja się doczekam kwiatostanów to nie wiem, nie chcą się rozrastać po podzieleniu, posiałam
Dominika11 12:58, 04 kwi 2016

ja swoja kostrzewe też zaczełam strzyc od soboty - mam nadzieje, że też tak będzie wyglądać
margaretka3 13:03, 04 kwi 2016

gobasia napisał(a)
.Ty zrób to samo tylko jeszcze glośniej,może wtedy zrozumie. On radio a ty muzykę najlepiej metal.
Czy siejesz nasiona też do gruntu ,czy tylko w doniczki

Basiu, ja tam się już dość nadenerwowałam, teraz będę to załatwiać przez panów w mundurkach

Sieję i do gruntu. Głównie kwiaty do warzywniaka, czyli czarnuszka, nasturcje, nagietki, kosmosy... Byliny wysiewam w doniczki.
margaretka3 13:24, 04 kwi 2016

popcorn napisał(a)
Kawał dobrej roboty! Wielki masz warzywnik
i jakie roślinki już duże u Ciebie! Chyba cieplej

pozdrawiam!

Karola, to dopiero początek. Jeszcze trzy kwaterki do zagospodarowania, a i tak się nie zmieszczę. W sadzie będę sadzić, bo jeszcze drzewka małe
margaretka3 13:27, 04 kwi 2016

Juzia napisał(a)
Ja wczoraj rozgarnęłam kopczyki.... i tak myślę czy dzisiaj nie cichnąć tych róż
Tylko nie bardzo wiem jak

Jak Ty rozgarnęłaś, to ja też już mogę

Juzia, są filmiki na youtube. Poszperaj.
margaretka3 13:29, 04 kwi 2016

Anda napisał(a)
Jaaaki super warzywniczek

Pięknie się wiosna u Ciebie rozgościła

Kopczykom mówimy już do widzenia

Dziś zatem będzie adios
Warzywnik po zmianach dopiero w powijakach... Ale i tak już lepiej wygląda niż kiedyś.
Juzia 13:30, 04 kwi 2016

margaretka3 napisał(a)

Jak Ty rozgarnęłaś, to ja też już mogę

Juzia, są filmiki na youtube. Poszperaj.

Nie chce mi się
Chyba potnę na czuja
margaretka3 13:33, 04 kwi 2016

Agania napisał(a)
Ja ciachnęłam wczoraj turzyce Ice Dance, bo mocno jej posły po zimie końcówki, teraz są zielone i cięte, nie wiem czy dobrze zrobiłam,inaczej się nie dało, jak tam Twoje pustynniki, odpisałam Ci na posta o ich przesadzaniu, ale nie wiem czy czytałaś, że dopiero w sierpniu, moje wychodzą, ale czy ja się doczekam kwiatostanów to nie wiem, nie chcą się rozrastać po podzieleniu, posiałam

Ice Dance tylko brzydkie końcówki ścięłam, ale widziałam, że Sebek je ostro potrakotował.
Tak, Agatko, dziękuję, czytałam, ale nie wyrabiam z pisaniem Jeszcze trochę to potrwa, zanim ogarnę ogród, może potem będzie lepiej z czasem.
Kusiło mnie przesadzić, ale się jednak oparłam. Jak wysadzałam nowo zakupione, choć były w lekkiej ziemi, to też korzonki się łamały. To mnie ostatecznie przekonało, żeby tamtego pustnnika teraz nie ruszać. Jesienią nie mają takich łamliwych korzonków.
Super, że posiałaś