Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę

Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę

Konieczki 10:36, 09 cze 2016

Goisu a orlikom mam zerwać po przekwinięciu łepki czy zostawić?
Byłam w Polsadzie - faktycznie sporo bylin, ale trawy droższe niż na Marchołta
margaretka3 10:36, 09 cze 2016

Konieczki napisał(a)
Ale jak nie wchodzić tam....
A ja dziś doła złapałam - jadąc kuknęłam na trawy sąsiadki i ... fakt ma miskanta gigantusa ale on u niej ma już 2m i jest bujny a moje gracki mają 40cm i po kilka kłosów... chyba marna ze mnie ogrodniczka

No właśnie Nie da się
A przesadzałaś go teraz może? Mocno podlewaj wodą, sucho strasznie, jeść mu daj. A byłaś po ten obornik?
margaretka3 10:38, 09 cze 2016

Konieczki napisał(a)
Goisu a orlikom mam zerwać po przekwinięciu łepki czy zostawić?
Byłam w Polsadzie - faktycznie sporo bylin, ale trawy droższe niż na Marchołta

Tak, można, ale wtedy nie zawiążą nasion. Jak nie chcesz, żeby się wysiały, to zetnij pędy.
Ale byliny tanie. Po trawy to do Jawornika
Pszczelarnia 10:38, 09 cze 2016

Piękne zdjęcia - mam już łąki i wodę i wakacje przed oczami (choć wirtualnie ale działa dobrze).
Pszczelarnia 10:41, 09 cze 2016

margaretka3 napisał(a)
Asia, chyba???
A ja od kilku dni mam ochotę wykopać na każdej rabacie wszystko i posadzić od nowa (Nie mogę wchodzić na wątek Pszczółki!)

A to chyba jakoś się wzajemnie udziela. Ale ja sobie tutaj chętnie wchodzę, bo wypoczywam. O moich tęsknotach łąkowo - rabatowych pod wpływem Twoich zdjęć nawet staram się nie myśleć.
Konieczki 10:42, 09 cze 2016

Po obornik nie byłam nie mam jak. Będe podlewać (juju podlewanie zajmuje mi pomiędzy 1-2h ) wczoraj podlałam gnowówką ze skrzypu, kiedyś z pokrzyw, dotały (kilka ich mam) dawkę resztek Florowitu (miałam jeszcze z zeszłego roku)

Ewa no zazdraszczam - zwłasza widoku z szopy na bylinówkę i strumyk - nie znalazłabyś tam kąta dla mnie
margaretka3 10:45, 09 cze 2016

Pszczółko, wakacje to brzmi dobrze Właśnie zastanawiam sie, kiedy urlop wziąć. Długi urlop, żeby móc podziałać na całego w ogrodzie.

Pszczółko, co mi powiesz o jabłoni Makowiecki? Bo znalazłam.
margaretka3 10:46, 09 cze 2016

Pszczelarnia napisał(a)

A to chyba jakoś się wzajemnie udziela. Ale ja sobie tutaj chętnie wchodzę, bo wypoczywam. O moich tęsknotach łąkowo - rabatowych pod wpływem Twoich zdjęć nawet staram się nie myśleć.

Ewo, to Ty na wakacje do mnie, a ja do Ciebie
aga_podlasie 10:48, 09 cze 2016

margaretka3 napisał(a)
Aga, hmm a to nie nazywa się bałagan? Z tym doborem kolorów to sama natura decyduje, łubiny miały być niebieskie, są malinowe Ale przynajmniej pasują do ostatnich kwiatów orlików bordowych.

Na tym zdjęciu wygląda to idealnie, jeśli bałagan, to zamierzony. Szkoda, że to takie ulotne, zaraz coś przekwitnie, ale dobrze, że utrwaliłaś na zdjęciu.

A co robisz z facelią jak przekwitnie?
margaretka3 10:53, 09 cze 2016

Facelię zostawiam na nasiona, bo potem potrzebuję ją wysiewać na grządkach. Facelia rośnie między malinami a porzeczkami w jagodniku. Nie mam jej na rabatach.