Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę

Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę

margaretka3 13:54, 31 maj 2016

Już jest A słychać ją z oddali
Pszczelarnia 13:57, 31 maj 2016

A to przegorzany już kwitną na niej? Czy to inna?

Mam oset - spuścizna po truskawkowym polu. Utrapienie.

margaretka3 13:59, 31 maj 2016

Ewuś, pszczółkowy kącik to facelia.
Pszczelarnia 14:22, 31 maj 2016

Mam i ja wysiana rabatę z facelią ale jeszcze nie kwitnie. To jest bajka!
Wendy79 16:56, 31 maj 2016

margaretka3 napisał(a)

Aminka trzeba dać na rabatę, żeby zdążył zakwitnąć i zawiązać nasiona. Dosyć długo mu nasiona dojrzewają. Mikołajek zakwitnie dopiero w przysżłym roku. Mikołajek z aminkiem stworzą piękny duet.
Jeśli zdążysz szybko zrobić bylinówkę, to rób teraz. Nawet fragment. Ja swoją tą długą rabatę robiłam w czerwcu. Pamiętam, że gdzieś około 13 czerwca wysadzałam wszystko, co miałam wysiane wiosną. Więc nie jest jeszcze za późno. Choć pogoda jest nieprzewidywalna i upały są już jak w lecie.
Edit. Oset tylko wykopywałam, trzeba pilnować, żeby w całości korzeń wyciągnąć i nie dopuścić do zakwitnięcia, bo wtedy zabawa od nowa z tępieniem.

No to robota mi się dzisiaj szykuje. Może przerobię chociaż jakieś 2 metry. Chcę szeroką, bo na plecach planuję krzewy. Nie mam za bardzo czym obsadzić oprócz tych sadzonek. Nie będzie pusto?
iwka 17:00, 31 maj 2016

Gosiu wstawiłam zdjęcia kosmosów, zerknij

https://www.ogrodowisko.pl/watek/5591-od-nowa-na-przekor-wszystkim?page=884#post_5
Wendy79 17:02, 31 maj 2016

Może na reszcie rabaty wysiać jakiś zielony nawóz? Na facelię chyba już za późno, bo ją się chyba sieje w kwietniu?
AgataP 19:50, 31 maj 2016

Gosiu wstawiłam u siebie zdjęcie sadzonek, podpowiedz mi czy mogę je już wrzucić na rabatę, chciałabym by choć 30% przeżyło
mira 22:29, 31 maj 2016

margaretka3 napisał(a)

Miro, przyjadę, bo muszę się przyznać, że żywokost to był tylko pretekst

hehe o Ty czekam, zapraszam
trochę się stresuję bo ja tak fotogeniczna nie jestem i mogę być Twoją babcią no ale babcie fajne są
Gruszka_na_w... 22:30, 31 maj 2016

margaretka3 napisał(a)

Haniu, drugi raz możesz uszczknąć po 15 czerwca, jeśli będziesz chciała, aby jeszcze bardziej się zagęściły, ale możesz też tylko raz.
A ja mrożonego kopru nie lubię. Nie pachnie.

Ale ubarwia kolorem nieokreśloność krupniku
Bardzo dziękuję za te chryzantemowe informacje. Do tej pory nie wiedziałam, że tak łatwo da się zagęścić. Ciepnęłam je akurat na brzeg rabaty. Na wysokości mi nie zależy.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies