Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę

Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę

sylwia_slomc... 20:36, 12 cze 2016

Gosia ja tu wkroczę jako głos rozsądku co Ty się tych rabat czepiasz ślicznie jest i nic nie ruszaj.....poprzesadzasz, rośliny odchorują , a potem stwierdzisz , że było ładniej. Nie wątpię znając Cię, że i po zmianach będzie fajnie , ale po co poprawiać coś co zachwyca i zmian nie wymaga???
Anda 20:47, 12 cze 2016

Pooglądałam ostatnie fotki i ja naprawdę nie wiem, co Ty chcesz u Ciebie zmieniać. Pięknie masz
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
margaretka3 10:49, 13 cze 2016

zoja napisał(a)
Gosiu pięknie masz na tych rabatach... nie wiem co od nich chcesz
ale troszkę rozumiem ten pęd do doskonałości - tylko nie przepracuj się

Zoju, za to że rozumiesz - najładniejsze aktualne zestawienie z największej rabaty.
Nie przepracuję, znaczy się nie bardziej niż zwykle
margaretka3 11:05, 13 cze 2016

popcorn napisał(a)
wow, szacunek! 80% rabaty od nowa? sajgon

pozdrawiam!

Jaki sajgon? Wyzwanie, Karola, nowe wyzwanie Lubię.
Ale muszę od nowa zdefiniować koncepcję ognistej. Koncepcja dojrzewa powoli.

Na ognistej zakwitł jastrzębiec, którego dostałam od Kondzia. Wilczomleczem groszkowym od Reni się zachwycam. Piękny ten potwór
margaretka3 11:16, 13 cze 2016

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Będzie pani zadowolona . Mój trzylatek rozrósł się niesamowicie. Ma już 3-4 metry.

Mój też coraz ładniejszy
margaretka3 11:29, 13 cze 2016

Przyczłapałam w celu rzucenia okiem na wypielony żywopłot Po Ogrodowisku chodzą słuchy, że wydobył się z niebytu

A tak cicho szeptałam... Dobry masz słuch Uff wypielony, masz rację, trzeba uwiecznić, bo za chwilę znowu nie będzie. W niektórych miejscach, po tak długim niebycie, słońce aż mu listki przypaliło, więc w sobotę przycięłam i grabowy, i bukowy. Czeremcha nabrała koloru.
sylwia_slomc... 11:37, 13 cze 2016

Ślicznie grabiki rosną W moim żywopłocie połowa egzemplarzy do wymiany bo znaku życia nie daje
margaretka3 11:48, 13 cze 2016

Lepnica mi wpadła w oko. )

Śliczna jest. Tak coś czułam, że będzie mi się podobać, kiedy kupowałam nasionka Nie lubi mokra, na wiosnę wielu rozetkom zgniły korzonki. Nawet nie zimą, tylko wiosną, jak już ruszyła, potem przyszło zimno i mokro i sporo padło. Część uratowałam, bo jak widziałam żółknące liście, wsadzałam od nowa i się przyjmowały.

margaretka3 11:53, 13 cze 2016

bacowa napisał(a)
Gosia, nie sądziłam że aminek większy jest taki" większy" .Dziś go zmierzyłam i ma 1m wysokości. Jego trzeba siać co roku, czy to wieloletnia roślina ?.
Jakie wysokie są mikołajki ?

Zobacz jak fajnie zapowiada się mikołajek Blue Hobbit, jest trochę większy jak w opisie, ma 45 cm.

Naliczyłam że ma po 17-18 takich łodyżek, a na każdej po 3 zawiązki kwiatowe . Chyba to będzie ciekawa roślinka.

Ewo, u Ciebie w ogóle wszystko jest większe, Hobbit też będzie duży. Ja się załamuję, jak Ty mi piszesz, że aminek u Ciebie ma 1 m. Taki to ja pod koniec sierpnia miałam w tamtym roku, bo teraz to ma kilka, no może kilkanaście centymetrów. Twój Hobbit będzie nieźle kwitł, płaskolistny chyba o połowę mniej pączków miał.
A mikołajek? Mikołajek miał gdzieś z 1 m 20 cm, w tym roku coś niższe są, chyba za sucho ostatnio.
A ja kupiłam wreszcie mikołajka alpejskiego
Hosty od Ciebie mają się świetnie, po trawach widac przeprowadzkę, ale dają radę. Niektóre już chcą kwitnąć, pewnie im się wydaje, że nadal są u Ciebie
margaretka3 12:01, 13 cze 2016

mirkaka napisał(a)
Też mam ten bez czarny Eva ale u mnie kwiatki jakieś mniej różowe

Mirko, te świeżo rozwijające się kwiatki są bardziej różowe, z czasem bieleją, ale jednak róż nadal widać. Szkoda, ze u Ciebie białe, bo z tymi ciemnymi liśćmi róż wygląda obłędnie.