Spróbuj, może nie przykrywaj za bardzo nasionek, żeby widzieć, co się z nimi dzieje. Jak mi coś nie kiełkuje, to tak robię, wtedy mogę obserwować, czy nasionka nabrzmiewają, czy pleśnieją lub wcale nie reagują.
Hej Dziewczyny, nic nie publikuję u siebie, ale trochę działam i podglądam co tam u Was Zajrzałam do Gosi, aby się podciągnąć w sprawie siania, bo mi w ubiegłym roku sporo siewek popleśniało. Dlaczego tak się dzieje ? W tym roku posiałam sałatę lodową (wzeszła, nie pleśnieje, ale trzymam ją w salonie i się strasznie wyciąga), stipę (wzeszła ładnie), ale chciałabym trzymać moje siewki w piwnicy, bo mi widok w salonie te wszystkie skrzyneczki psują. Tylko boję się, że tam na dole (temperatura 13 stopni) znowu mi wszystko popleśnieje
Gosiu ja to chyba gdzieś ominęłam Twoją paprykę, wysiewałaś ją w poprzednich latach czy pierwszy raz? (ps. w to pierwszy raz to ja sama nie wierzę) masz może jej fotkę?, jestem ciekawa jak wyrosła w Twoich terenach.....a drugie pytanie, wypatrzyłam w Mai w ogrodzie drzewo czeremcha pospolita, pięknie kwitnie i na jesień też piękna, pamiętam, że była na Twojej liście.....nie masz jeszcze z nią doświadczenia? chodzi mo o to, że jest też krzew choć drzewo w swoim pokroju z pewnością ładniejsze ale bardzo wysokie....czy widziałaś kiedyś może krzew na żywo, a jeśli tak jak wyglądał, czy miał zwarty pokrój? pozdrawiam
Aga, popatrz w sklepie, może i są inne odmiany, które rosną w kępce. Ja miałam tylko tę Tondo.
Aguś, kiełkuje większość nasion zebranych w Twoim ogródku. Nawet też jedno nasionko zebrane z tych pomarańczowych jeżówek