Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę

Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę

abiko 11:31, 06 mar 2017

margaretka3 napisał(a)

Żartownisiu, to bardzo dziwne, że nie mam jakichś nasion
Te syropki to chyba masz nie tylko na gardło Sprawdzałaś skład?

haha nie kieruję, mogę dmuchać
wzięłam ich tyle, że wcale bym się nie zdziwiła gdyby weszły ze sobą w jakieś interakcje
tulucy 20:24, 06 mar 2017

Dołączam do klubu pingwinków. Tylko nie wiem czemu prawa noga boli mnie bardziej niż lewa.
Jana 21:34, 06 mar 2017

to ja chodzę potem jak babcia z laseczką, trzeba iść do chiropraktyka bardzo ładna ta czeremcha, ciekawa czy też śmierdzi muszę poczytać czy nadaje się na nalewki ale że taka paprykę przegapiłam, to nie mogę sobie wybaczyć i tyle odmian....fiu, fiu, fiu...czy robiłaś jej tunele foliowe ?
HanaK 09:02, 07 mar 2017

Mnie też chód się pogorszył Ale się uśmiałam

margaretka3 napisał(a)
W sobotę sprzątałam ogród, wycięłam byliny i odchwaściłam 5 rabat, zostało 3. Psychika odżyła, ale chód mi się pogorszył Wiecie jak chodzą pingwinki Adeli, no to ja też tak chodzę Rety, co ta zima robi z ogrodnikami...

Nie zdążyłam napisać, że kolejne nasionka wysiałam, a one już kiełkują.
Papryka po 4 dniach, to chyba jej najlepszy wynik u mnie
Kiełkują chociażby: dalea, tojeść ciemnopurpurowa, tojeść okazała, rudbekia Cherry Brandy, wieczornik, tytoń seledynowy.

margaretka3 20:48, 07 mar 2017

tulucy napisał(a)
Dołączam do klubu pingwinków. Tylko nie wiem czemu prawa noga boli mnie bardziej niż lewa.

Prawa bardziej pracowita? Albo kogoś skopałaś?
Jutro Ci odpiszę, ok?
margaretka3 20:50, 07 mar 2017

Jana napisał(a)
to ja chodzę potem jak babcia z laseczką, trzeba iść do chiropraktyka bardzo ładna ta czeremcha, ciekawa czy też śmierdzi muszę poczytać czy nadaje się na nalewki ale że taka paprykę przegapiłam, to nie mogę sobie wybaczyć i tyle odmian....fiu, fiu, fiu...czy robiłaś jej tunele foliowe ?

Jana, ja bym wolała odm. Colorata, ale nie było w szkółce. Zakwitła jednym kwiatkiem, nie pamiętam, jaki miała zapach.
Papryka bez tuneli żadnych.
margaretka3 20:52, 07 mar 2017

HanaK napisał(a)
Mnie też chód się pogorszył Ale się uśmiałam

W tym tygodniu to chyba norma ogrodowiskowa Ale nie odpuszczam, trening czyni mistrza. Wczoraj przewiozłam kilkanaście taczek przekompostowanej ziemi na dużą bylinówkę i wyrównałam.
margaretka3 21:01, 07 mar 2017

Po 5 dniach kiełkuje jeżówka blada, po 4 dniach żeleźniak różowy i krwiściąg czerwony.
Dziś wysiałam nasiona głowaczka, ostrogowca białego, mieczyka dachówkowatego (te wcześniej namoczyłam na kilka godzin) i kilka nasion NN.
Wendy79 21:16, 07 mar 2017

Kochana, masz tą rękę do wysiewów. U mnie pewnie nie wszystko wzejdzie, ale i tak to lubię. Jutro zmykam pod Warszawke i mam nadzieję, że jak wrócę w czwartek, coś mnie zaskoczy w "rozsadniku".
tulucy 21:51, 07 mar 2017

ok