Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę

Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę

sylwia_slomc... 22:51, 02 cze 2017

Gosia tak wygląda obecnie
vita 09:26, 04 cze 2017

margaretka3 napisał(a)

Wpatruję się w tę ścieżkę i dumam, jak uatrakcyjnić ten ciąg widokowy. Vita ma cudną doniczkę na środku, ale u mnie to nie przejdzie - kursuję taczkami non stop. Może w rogach grządek jablonki kolumnowe?

Piszesz o skrzyżowaniu ścieżek czy o tle, na końcu?
Ja dookoła donicy mam placyk w kształcie kwadratu, specjalnie go ułożyłam z myślą o manewrach z taczką, możliwe, że jeszcze go powiększę.
Co rośnie na końcu osi widokowej, w tym tumanie światła? Może wystarczy rozpiąć na siatce i ciekawie uformować cięciem?
kasja83 08:22, 05 cze 2017

Ale masz busz GosiuSzaleje wszystko.
AniazZielone... 15:28, 06 cze 2017

Gosia, przeczytałam cały wątek, niekiedy mi szczęka opadała z zachwytu nad Twoimi kwiatami, a niekiedy z ogromu pracy, którą wykonałaś. Też tak mam, że jak wejdę to już nie mogę wyjść z rabatek, ale dlatego, że weekendy dla mnie to stanowczo za mało, dlatego z utęsknieniem wypatruję wakacji.
Twoja rabata ognista rozłożyła mnie na łopatki, jest śliczna
Z resztą nie tylko ognista, a cały ogród, a nagietki w warzywniku WOW Też miałam, ale nie w takich ilościach. Za to w tym roku mąż wziął je za sałatę.
W tym roku zaplanowałam u siebie rabatę słoneczkową, kłosową i dzwonkową. Potem może nazwę je inaczej, ale na razie tak musi być. Są w nich też kwiaty od Ciebie. Orliki mi pięknie kwitną, spróbuję je jeszcze wysiać kupiłam mieszankę, ale niewiem czy mi się uda. W zeszłym roku posiałam i ani jeden nie wzeszedł. Może masz na nie jakiś patent? Omieg też u mnie nie wzeszedł, ale też dostałam od Ciebie
Doszłam dlaczego moje pomidory i reszta były takie kiepskie, zbyt mała ilość światła, muszę wymyślić patent na przyszły rok.
Pozdrowienia dla chłopców od Pawełka
Będę zaglądać.
Pozdrawiam i zapraszam do nas
Makao_J 15:57, 06 cze 2017

margaretka3 napisał(a)

Wpatruję się w tę ścieżkę i dumam, jak uatrakcyjnić ten ciąg widokowy. Vita ma cudną doniczkę na środku, ale u mnie to nie przejdzie - kursuję taczkami non stop. Może w rogach grządek jablonki kolumnowe?

To ogrodzenie w tyle mogłoby czymś zarosnąć. Masz tam rośliny ale niskie na razie.
Można by na końcu ścieżki ławeczkę postawić albo stoliczek z dwoma krzesłami.
Wówczas róże ale takie wiejskie i romantyczny zakątek by się zrobił.

No nie wiem. Tak mi się rozmarzyło.
https://2.bp.blogspot.com/-HSqw2Uq0ysM/V_5wlMbHtAI/AAAAAAAAE1I/Pn10PfopTeIhWuj9jqml4aAIDGV_PZg6ACEw/s640/Arley%2BHall.JPG
Urszulla 21:06, 08 cze 2017

Coś fajnego na pewno wymyślisz ale rzeczywiście na końcu przydałby się żywopłot i nie cd eden i artemis. Potem bedą inne
bacowa 07:47, 09 cze 2017

Gosiu , wszystko się udało i zdążyliśmy na czas .
pozdrawiam
abiko 10:35, 09 cze 2017

Ja dałabym tam na końcu ławkę, jak sugeruje Makao_J.. po bokach róże, ale to ja.. róże upchnęłabym wszędzie
sylwia_slomc... 11:17, 09 cze 2017

Opisałam się i chyba mi posta wcięło ostatnio
Małgoś ja bym na tym skrzyżowaniu dała w każdą stronę taki łuczek metalowy lekki jak Kasia z Ogrodu złudzeń kupiła do lasu i posadziła na nich powojniki drobnokwiatowe, byłoby ciekawe skrzyżowanie

a na końcu masz jakieś drzewko to albo bym przed tym drzewkiem postawiła taka kamienna ściankę jak ma Kondzio w warzywniku i na niej umywaleczkę , ale leciutka blszaną i do niej kwiatuchy posadziła, albo posadziła tam wiąz comper downii lub brzozę yungi tylko wysoko szczepione wycięła w nich wejście , a la grota , w którejś Mai było i dała w tej "grocie" ławeczkę
sylwia_slomc... 11:22, 09 cze 2017

a jeszcze mi sie urodziło, ze zamiast łuków można by dać taka wielką, rozstawianą, drewnianą drabinę malarska i po niej puścić te powojniki....albo wilce, albo chmiel