Prez przypadek weszłam na pierwszą stronę Tqojego wątku i pomyślałam że chyba Gosc źle kliknęłam. W ile lat to się tak zmieniło Danusiu? Pięknie u Ciebie, jaka bujność
Witam Cię Aniu
Ogród tworzę już 10 lat, ale wszystkie rośliny były wielokrotnie przesadzane, bo stale coś mi nie pasuje. Na początku miał to być bezobsługowy ogród iglaczkowy, a jest jak jest
Nie wiem czy takie słabiutkie te hortensje A werbena faktycznie okazała Wszyscy, którzy ja mają, często piszą, że jak szalona sama się wysiewa, no u mnie narazie nie chce zaszaleć.
Basiu hortensje po przycięciu do ziemi mają mało kwiatów, ale są one bardzo duże.
Kilka lat temu kupiłam 3 werbeny, a teraz wyrywam garściami.
Na moim piasku rośnie bardzo dobrze
Też myślę że hortensje masz ładne . I te ogrodowe też ładne. Ja ich nie mam bo z nimi loteria . Ale u Ciebie Danusia już jest zacisznie i drzewa duże dają osłonę to powinno być ok.
Ja moje limelighty cięłam krótko zawsze . Połowa mi nie kwitnie a te co kwitną to kwiaty większe od głowy i muszę wiązać bo leżą .
Spróbóje wyższego cięcia i zobaczę . Bo już mam myśl nawet żeby je wymienić na jakieś ażurowe . Z nimi nie ma problemu z leżeniem. Mam długi szpaler na Klonowej i aktualnie lubię się na nie gapić .