Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moje małe królestwo

Moje małe królestwo

Anusia 16:18, 14 mar 2016

Poszalałaś zakupowo. Ja dopiero wybieram się po kolejną porcję bratków. Róże zamówione czekam na potwierdzenie wysyłki. Zaszalałam za pełne 200 zł
MirellaB 16:24, 14 mar 2016

Tereniu solidne zakupy zrobiliście

Fajnie, że kupiłaś Migdałka, będziesz zadowolona, pięknie kwitnie

Zobaczysz ile filcu wyciągniesz z trawnika po zabiegu. Nie wiem w jakim stanie masz trawnik. Zastanów się czy po zabiegu dosiewki nie zrobić.
olga80 16:32, 14 mar 2016

Anusia napisał(a)
Poszalałaś zakupowo. Ja dopiero wybieram się po kolejną porcję bratków. Róże zamówione czekam na potwierdzenie wysyłki. Zaszalałam za pełne 200 zł

ja z różami też zaszalałam ale co tam czego się nie robi dla efektu woow
Anusia 16:34, 14 mar 2016

olga80 napisał(a)

ja z różami też zaszalałam ale co tam czego się nie robi dla efektu woow

No właśnie W zeszłym roku byłam bardziej niecierpliwa, chciałam wszystko mieć od zaraz. Teraz jest spokojniej, bardziej przemyślanie choć czasem jeszcze nie do końca
Karol99 16:35, 14 mar 2016

Utarło się ze migdałek jest taki problematyczny. Fakt ze wiosna zamieraja niektóre pędy ale to wszystko. Po kwitnieniu i tak trzeba go przyciąć ostro i tak czy siak tych galezi by nie było. Poza tym nie sprawia innych problemów i pięknie kwitnie.
olga80 16:37, 14 mar 2016

MirellaB napisał(a)
Tereniu solidne zakupy zrobiliście

Fajnie, że kupiłaś Migdałka, będziesz zadowolona, pięknie kwitnie

Zobaczysz ile filcu wyciągniesz z trawnika po zabiegu. Nie wiem w jakim stanie masz trawnik. Zastanów się czy po zabiegu dosiewki nie zrobić.

Zakup weltykulatora taniej mi wyjdzie jak wypożyczenie.
Pewnie będę musiał dosiać filcu w nim pełno więc zabieg to już konieczność mój M nawet się cieszy na nowy sprzęt i zapowiedział,że w sobotę zajmie się trawą

O migdałku róże opinie słyszałam dużo niepochlebnych mam jednak nadzieję,ze jak popryskam miedzianem to będzie ok tylko czy to już czas na miedzian u mnie jest zimno i przymrozki.Kiedy Ty pryskasz Mirelko?
olga80 16:45, 14 mar 2016

Karol99 napisał(a)
Utarło się ze migdałek jest taki problematyczny. Fakt ze wiosna zamieraja niektóre pędy ale to wszystko. Po kwitnieniu i tak trzeba go przyciąć ostro i tak czy siak tych galezi by nie było. Poza tym nie sprawia innych problemów i pięknie kwitnie.

To mnie pocieszyłeś
Karol99 16:46, 14 mar 2016

Odnosnie miedzianu, jeszcze za wczesnie. Pryska sie w fazie pekania pąków, w trakcie kwitnienia i po cieciu (po kwitnieniu).
MirellaB 16:52, 14 mar 2016

olga80 napisał(a)

Zakup weltykulatora taniej mi wyjdzie jak wypożyczenie.
Pewnie będę musiał dosiać filcu w nim pełno więc zabieg to już konieczność mój M nawet się cieszy na nowy sprzęt i zapowiedział,że w sobotę zajmie się trawą

O migdałku róże opinie słyszałam dużo niepochlebnych mam jednak nadzieję,ze jak popryskam miedzianem to będzie ok tylko czy to już czas na miedzian u mnie jest zimno i przymrozki.Kiedy Ty pryskasz Mirelko?

Terenia to jeszcze nie czas na wertykulację, ani na miedzian - za zimno jest

Nie wiem kiedy będę pryskać, ale pryskanie teraz to syzyfowa praca niestety

Anusia 16:55, 14 mar 2016

Ja też jeszcze nie pryskałam miedzianem u nas nad ranem było -4 a po obiedzie się rozpadało. Niestety trzeba poczekać.