Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moje małe królestwo

Moje małe królestwo

agnieszka_m 14:14, 07 wrz 2015

No to strasznie było, tak jak Ania wspomniała najważniejsze że nikomu się nic nie stało.
Dominika11 14:20, 07 wrz 2015

nawet nie jestem sobie tego w stanie wyobrazić, trzymajcie sie cieplutko - buziaki
olga80 14:27, 07 wrz 2015

Mam 35 lat a pierwszy raz widziałam takie zjawisko, szedł lej, trąba i przechodziła przez środek podwórka, wzieła dach ,śliwkę skręciła jak sznurek a jak puściła to śliwka pękła na 3 części, ściana deszczu, u młodego w pokoju przez zamknięte okno woda się lała (okazało sie , ze uszczelka ma łącznie i w tym miejscu był przeciek), pierwszy raz w życiu tak bardzo się bałam zjawiska atmosferycznego.nerwy mi już puściły najgorszy był dzień po tym wszystkim, nie mogłam dojść do siebie. Teraz już ok.
Dominika11 14:36, 07 wrz 2015

o rany co ty za straszne opisy dajesz - az trudno uwiezyc, ale od kilku lat u nas w kraju sa własnie różne anomalie

jestesmy z Tobą
GorAna 15:12, 07 wrz 2015

olga80 napisał(a)
Mam 35 lat a pierwszy raz widziałam takie zjawisko, szedł lej, trąba i przechodziła przez środek podwórka, wzieła dach ,śliwkę skręciła jak sznurek a jak puściła to śliwka pękła na 3 części, ściana deszczu, u młodego w pokoju przez zamknięte okno woda się lała (okazało sie , ze uszczelka ma łącznie i w tym miejscu był przeciek), pierwszy raz w życiu tak bardzo się bałam zjawiska atmosferycznego.nerwy mi już puściły najgorszy był dzień po tym wszystkim, nie mogłam dojść do siebie. Teraz już ok.

Olga, znam ten ból....podobne zjawisko dotknęło nas parę lat temu....z jednej chlewni, huragan, zerwał dach, na drugiej zdjął kilka gąsiorów, na domu potłukł dachówki, zjeżdzjącego w popłochu, ciągnikiem z pola eMa zatrzymała padająca przed nim o włos topola..... a starą jak świat czereśnię przekręcił o 180st... teraz taki kikut w moich szmaragdach to pamiątka po niej.
Najważniejsze, że Wam nic się nie stało....reszta pomału wróci do normy
Pozdrawiam serdecznie
Marga 16:45, 07 wrz 2015

Czytam o nawałnicy. Straszne! Najważniejsze, że domownicy cali, a bałagan powoli posprzątasz
Buziaki
paulina_ns 22:01, 07 wrz 2015

olga80 napisał(a)

Ja panicznie boję się takich anomali, u nas można na palcach jednej ręki policzyć kiedy nie wieje, na początku jak się przeprowadziliśmy ciągle się bałam,z czasem przyzwyczaiłam, ale ostatnio wiało tak strasznie że nie byłam w stanie drzwi tarasowych otworzyć, współczuję wiem jakie to okropne uczucie, kiedy jest się bezradnym wobec natury..
dominika_ 22:28, 07 wrz 2015

Najgorsze jest to, że klimat się zmienia i coraz częściej będziemy świadkami anomalii pogodowych
Dominika11 07:12, 08 wrz 2015

dominika_ napisał(a)
Najgorsze jest to, że klimat się zmienia i coraz częściej będziemy świadkami anomalii pogodowych

no własnie
olga80 14:03, 08 wrz 2015

praca w ogrodzie odpręża i pozwala zapomnieć o trudach dnia codziennego, dziś popracowałam i czuję się jak nowo narodzona a tym bardziej , że nowa rabata powstaje i zaczyna cieszyć oko, muszę chwilę poczekać aby z nóg nowej rabaty pozabierać roslinki które mają mieć nowe miejscówki a to efekty
nie jest jeszcze skończona i dużo braków , ale mnie i tak cieszy oczyma wyobraźni widze efekt końcowy

a teraz hortka wyglądała tak

a teraz wygląda tak :

mam nadzieje, że uda mi się ją na wiosnę ukorzenić bo mnie zauroczyła swoja przemianą.

korzystam z pogody i uciekam do ogrodu