Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moje małe królestwo

Moje małe królestwo

katel 11:03, 28 lip 2016

olga80 napisał(a)

Wiesz jak się ta lilia nazywa? Jak wysoko u Ciebie rośnie i czy pachnie intensywnie?
https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/121/1211703/thumb_original.jpg

Ale cudowne hortensjowe widoki mieliście.
olga80 08:29, 29 lip 2016

Marga napisał(a)
Wow! Cudna ta ogrodówka. A swoja drogą ciekawe jak oni ją okrywają na zimę?

podobno nic nie robią nie okrywają, nie martwią się i rośnie co roku jest taka piękna
olga80 08:29, 29 lip 2016

katel napisał(a)

Ale cudowne hortensjowe widoki mieliście.

nie znam nazwy ma ok 1m
MirellaB 08:50, 29 lip 2016

olga80 napisał(a)

Mirellka tam takie cudne hortki były w co 2 ogrodzie Rozmawiałam z panią co też miała takie hortki i jedynym zabiegiem był nawóz do kwasolubnych i woda. Powiedziała,że się z nimi nie pieści
Ja nie mogę sobie tak beztrosko wyjechać i zostawić wszystkiego samemu sobie. Mamy 2 psy i kota wiec ktoś musi u nas być i zadbać o towarzystwo i o ogród.Zostawiłam wszystko w bardzo dobrych rękach mojej mamy. Zwierzęta i ogród zadbane więc nie ma strad i szkód.

Kiedyś zastosowaliśmy nawóz do niebieskich hortensji i takie się zrobiły nijakie, więcej tak nie robię, nawóz stoi.
Kiedyś czytałam, że tylko białe hortensje się przebarwią na niebieskie, a teraz czytałam, że różowe. Odpuściłam temat, bo jak będę chciała to kupię niebieskie do donicy, widziałam,że są w pobliskiej szkółce

Terenia róża podobna do Pomponelli ale to nie ona

Róże Rosarium mam na liście. Przypomnij mi czy Ty masz pnąca czy krzew?

olga80 08:52, 29 lip 2016

Zaczynam robić rabatę przed domem,on jest wzdłuż chodnika więc chciałabym aby też było na niej zimozielonych roślin.Marzą mi się tam róże burgundowe,ale czy one dadzą radę w pełnym słońcu ?
wczoraj wpadłam do szkółki co by się orientować co mają i oczywiście skusiłam się na :
2 hortki Magical Candle
2 jeżówki
2 żurawki są tak ładne,że zamierzam je podzielić
2 rozplenice

Część darni już zdjęta dziś zamierzam zrobić dalszą część i jak zdążę to jeszcze przywieść obornika i ziemi dobre podłoże to podstawa odkryliśmy wczoraj jednak zonka i w połowie rabaty na głębokości 30 cm są fundamenty od starego domu na szczęście nie są szerokie.Będę musiała jakoś lawirować tak aby na nich posadzić coś z płytkim systemem korzeniowym tylko co ?
AsiaK_Z 08:54, 29 lip 2016

Hortensje piękne, aż trudno uwierzyć że właściciele nie skaczą nad nimi moje w tym roku bez kwiatów
AsiaK_Z 08:55, 29 lip 2016

Ulalaaaa jakie fajne zakupy
olga80 09:07, 29 lip 2016

MirellaB napisał(a)

Kiedyś zastosowaliśmy nawóz do niebieskich hortensji i takie się zrobiły nijakie, więcej tak nie robię, nawóz stoi.
Kiedyś czytałam, że tylko białe hortensje się przebarwią na niebieskie, a teraz czytałam, że różowe. Odpuściłam temat, bo jak będę chciała to kupię niebieskie do donicy, widziałam,że są w pobliskiej szkółce

Terenia róża podobna do Pomponelli ale to nie ona

Róże Rosarium mam na liście. Przypomnij mi czy Ty masz pnąca czy krzew?

Mirellka moja Rosarium to pnąca róża,sadzona na wiosnę więc nie pokazała jeszcze co potrafi. Ewa uważa ,że ta róża to Leonardo i jak porównałam ją z opisami z internetu to faktycznie opis się zgadza
olga80 09:10, 29 lip 2016

AsiaK_Z napisał(a)
Hortensje piękne, aż trudno uwierzyć że właściciele skaczą nad nimi moje w tym roku bez kwiatów

ukradłam 4 gałązki i wsadziłam do ziemi jak mi się uda je ukorzenić to sprawdzę,czy trzeba na nie dmuchać i chuchać
AsiaK_Z 10:32, 29 lip 2016

olga80 napisał(a)

ukradłam 4 gałązki i wsadziłam do ziemi jak mi się uda je ukorzenić to sprawdzę,czy trzeba na nie dmuchać i chuchać

Spryciula