Kiedyś zastosowaliśmy nawóz do niebieskich hortensji i takie się zrobiły nijakie, więcej tak nie robię, nawóz stoi.
Kiedyś czytałam, że tylko białe hortensje się przebarwią na niebieskie, a teraz czytałam, że różowe. Odpuściłam temat, bo jak będę chciała to kupię niebieskie do donicy, widziałam,że są w pobliskiej szkółce
Terenia róża podobna do Pomponelli ale to nie ona
Róże Rosarium mam na liście. Przypomnij mi czy Ty masz pnąca czy krzew?
Zaczynam robić rabatę przed domem,on jest wzdłuż chodnika więc chciałabym aby też było na niej zimozielonych roślin.Marzą mi się tam róże burgundowe,ale czy one dadzą radę w pełnym słońcu ?
wczoraj wpadłam do szkółki co by się orientować co mają i oczywiście skusiłam się na :
2 hortki Magical Candle
2 jeżówki
2 żurawki są tak ładne,że zamierzam je podzielić
2 rozplenice
Część darni już zdjęta dziś zamierzam zrobić dalszą część i jak zdążę to jeszcze przywieść obornika i ziemi dobre podłoże to podstawa odkryliśmy wczoraj jednak zonka i w połowie rabaty na głębokości 30 cm są fundamenty od starego domu na szczęście nie są szerokie.Będę musiała jakoś lawirować tak aby na nich posadzić coś z płytkim systemem korzeniowym tylko co ?
Mirellka moja Rosarium to pnąca róża,sadzona na wiosnę więc nie pokazała jeszcze co potrafi. Ewa uważa ,że ta róża to Leonardo i jak porównałam ją z opisami z internetu to faktycznie opis się zgadza