Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moje małe królestwo

Moje małe królestwo

MirellaB 11:16, 30 lip 2016

Terenia ciężko mi doradzić, bo ogród w realu zupełnie inaczej niż na foto wygląda. Sama musisz wybrać. Jedynie mogę Ci napisać gdzie ja bym starała się go umiejscowić - bym kombinowała mieć go w pobliżu tarasu tak, żeby szum i plusk wody słyszeć

Super ten kamień, ale będzie ekstra
AnnaCh 11:20, 30 lip 2016

Terenia czytam, że rabata frontowa się szykuje
Zakupy super, do tego kamień nie byle jaki. Ja bym go gdzieś wkomponowała w rabatę przy tarasie, żeby pijąc kawkę szum wody słyszeć
Pozdrawiam
dominika_ 11:51, 30 lip 2016

Ciężki kamień do zgryzienia Zakrzepicy nie zazdroszczę, przechodziłam, całe szczęście już jest ok.
Iwk4 13:05, 30 lip 2016

Tereniu, masz fajny pomysł. Koniecznie musisz go widzieć i słyszeć z tarasu. Usiądź sobie na tarasie z kawą i popatrz, gdzie pada twój wzrok...
Myślę, że zrobisz tam rabatę wyspę.
MirellaB 17:48, 30 lip 2016

Zaglądam z ciekawością czy miejsce wybrane?
olga80 20:20, 30 lip 2016

dziękuję wszystkim za rady każda cenna
Mój plan wkomponowania w rabatę spalin na panewce musi być wyspa,ale jak wierzba zmieniła miejsce zamieszkania co budziło sprzeciw mojego M i Filipa (pod wierzbą miał domek)M był w pracy a Filipa zawiozłam do babci w tym czasie zrobiłam przeszczep, wierzba wykopana i posadzona przy placu zabaw (mam nadzieje,że się nie przyjmie ) to pomysł z wyspa jakoś mi się spodobał.
Zrobiło się bardziej przejrzyście bez niej Otwór już nawiercony, M kopie dołek aby zamocować kamień. Wysokość jego się trochę zmniejszy ponieważ będzie on wbetonowany. Mam nadzieję,że w przyszłym tygodniu odpalę swoje ciurkadełko
Anusia 21:46, 30 lip 2016

Dotarłam do Ciebie póżnym wieczorem.
Kamień piękny, ja osobiście bym go wkomponowała w rabaty ale to Ty decydujesz. Możesz go nieco podwyższyć i w nogach obsadzić roślinami zadarniającymi, obsypać dookoła kamieniem. My dopiero kończymy drewutnie, kilka szczegółów i będzie gotowa Macham
Dominika11 21:56, 30 lip 2016

kamień superancki, ciekawe jak się będzie prezentował
olga80 08:38, 31 lip 2016

Tak wygląda bez wierzby o 100 razy lepiej. kamień ma być w miejscu gdzie jest wykopany dół. Jak bym chciała wkomponować go w rabatę to w tym miejscu rabata miała by 4 metry zobaczcie sami jak to wygląda
iglak płożący też znajdzie nowe miejsce

nie wiem czy podobałaby mi się taka szeroka rabata muszę się z tym przespać i przemyśleć w sumie to rabata miała by 3 m ponieważ 1 m zajmie pojemnik na wodę hm hm sama nie wiem może Wam coś wpadnie do głowy.
jak bym dała tam trawy i duże odmiany bukietówek jeżówki to ta przestrzeń 3 metrów wcale by nie wyglądała tak szeroko ??

O i taka róża mi zakwitła

AsiaK_Z 09:24, 31 lip 2016

olga80 napisał(a)
dziękuję wszystkim za rady każda cenna
Mój plan wkomponowania w rabatę spalin na panewce musi być wyspa,ale jak wierzba zmieniła miejsce zamieszkania co budziło sprzeciw mojego M i Filipa (pod wierzbą miał domek)M był w pracy a Filipa zawiozłam do babci w tym czasie zrobiłam przeszczep, wierzba wykopana i posadzona przy placu zabaw (mam nadzieje,że się nie przyjmie ) to pomysł z wyspa jakoś mi się spodobał.
Zrobiło się bardziej przejrzyście bez niej Otwór już nawiercony, M kopie dołek aby zamocować kamień. Wysokość jego się trochę zmniejszy ponieważ będzie on wbetonowany. Mam nadzieję,że w przyszłym tygodniu odpalę swoje ciurkadełko

Jaka dzielna, eM do pracy, dziecko do babci i dawaaaj w "radlony" jestem ciekawa miny eMusia jak zobaczył braki na trawniku Wierzba się przyjmie, takie moje zdanie
Kamień superancki, będzie bombowy siurak