Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moje małe królestwo

Moje małe królestwo

anabuko1 07:20, 02 sie 2016

Piękna róza Tereniu!!
No tak kuchnia to uważam,że trzeba dobrze przemyśleć. Ma być piękna i funkcjonalna.
W niej sporo czasu człowiek przebywa, przecież każdego dnia
Nowe plany, nasadzenia, prace,,, eh...
pozdrówki zostawiam
MirellaB 07:24, 02 sie 2016

Cześć Terenia. A dlaczego pierwotny plan nie wypalił?

Hmmmm trudna sprawa, nie działaj za szybko. Może jeszcze inne miejsce znajdziesz? Mam w jednym miejscu szeroką rabatę, jak fajnie obsadzisz to jest ok. Dominika też ma szerokie rabaty.

Fachowiec od kuchni i mętlik w głowie - znam to doskonale. Trzy kuchnie już robiłam. Niektóre sugestie przyjmowałam. Jednak najczęściej radzą tak, żeby było im łatwiej zrobić.
olga80 07:33, 02 sie 2016

anabuko1 napisał(a)
Piękna róza Tereniu!!
No tak kuchnia to uważam,że trzeba dobrze przemyśleć. Ma być piękna i funkcjonalna.
W niej sporo czasu człowiek przebywa, przecież każdego dnia
Nowe plany, nasadzenia, prace,,, eh...
pozdrówki zostawiam

Mam sporo na głowie ostatnio i o ile w ogrodzie można coś zmienić to jak już mi kuchnię zrobią to pewnie kilka lat będę musiała na nią patrzeć
olga80 07:40, 02 sie 2016

MirellaB napisał(a)
Cześć Terenia. A dlaczego pierwotny plan nie wypalił?

Hmmmm trudna sprawa, nie działaj za szybko. Może jeszcze inne miejsce znajdziesz? Mam w jednym miejscu szeroką rabatę, jak fajnie obsadzisz to jest ok. Dominika też ma szerokie rabaty.

Fachowiec od kuchni i mętlik w głowie - znam to doskonale. Trzy kuchnie już robiłam. Niektóre sugestie przyjmowałam. Jednak najczęściej radzą tak, żeby było im łatwiej zrobić.

Mirelka mój Janek uparł się jak osioł,ze kamień ma stanać na miejscu wierzby, już jest wykopane i dziś będzie betonowane nie chcę też ciągle stawiać na swoim.Jest możliwość wkomponowania kamienia w rabatę,ale nie jestem przekonana czy taka szerokość na krótkim odcinku nie będzie przytłaczać.

Fachowiec od kuchni to dobry znajomy wiec raczej nie chce iść u nas na łatwiznę i ma dużo racji w tym co mówi,ale wiesz jak jest ja mam swoją wizję
Iwk4 07:46, 02 sie 2016

Tereniu, tam, gdzie kamień stanie, to fajne miejsce. Trzeba zrobić mu ładne towarzystwo. Pomyślę dziś.

Kamień będzie pionowo?
MirellaB 08:04, 02 sie 2016

olga80 napisał(a)

Mirelka mój Janek uparł się jak osioł,ze kamień ma stanać na miejscu wierzby, już jest wykopane i dziś będzie betonowane nie chcę też ciągle stawiać na swoim.Jest możliwość wkomponowania kamienia w rabatę,ale nie jestem przekonana czy taka szerokość na krótkim odcinku nie będzie przytłaczać.

Fachowiec od kuchni to dobry znajomy wiec raczej nie chce iść u nas na łatwiznę i ma dużo racji w tym co mówi,ale wiesz jak jest ja mam swoją wizję

Jak tam ma być to nie ma co wiele gadać tylko nad nasadzeniami się zastanawiać Ja też liczę się z tym co i jak mój eM chce mieć w ogrodzie, chociaż nie zawsze po mojemu, ale to też jego ogród i chcę, żeby czuł się w nim dobrze

Edit. A jeszcze kończąc temat kuchni to w moim przypadku ze znajomymi było najgorzej
Jana 18:33, 02 sie 2016

Kuchnię zawsze można zmienić, za ....15 lat żartuję, trzeba wybrać funkcjonalność i jakiś fajny kolor, niezbyt energetyczny żeby Cię po kilku latach nie denerwował, dodatki będziesz zmieniać....to też fajne miejsce na kamień, będzie wyeksponowany
olga80 21:25, 02 sie 2016

Iwk4 napisał(a)
Tereniu, tam, gdzie kamień stanie, to fajne miejsce. Trzeba zrobić mu ładne towarzystwo. Pomyślę dziś.

Kamień będzie pionowo?

Iwonka dziękuję,że pomyślisz Ja dziś myślałam i tak wymyśliłam
przed szmarag dami jakieś drzewko płaczące o bordowych liściach najlepiej podobnych do klona palmowego,przed drzewkiem rozchodniki pomieszane z rozplenicą a miedzy nimi hortki Vanilki
taki mi dziś wpadł pomysł do głowy

edit : zapomniałam kamień pionowo ma być
olga80 21:35, 02 sie 2016

MirellaB napisał(a)

Jak tam ma być to nie ma co wiele gadać tylko nad nasadzeniami się zastanawiać Ja też liczę się z tym co i jak mój eM chce mieć w ogrodzie, chociaż nie zawsze po mojemu, ale to też jego ogród i chcę, żeby czuł się w nim dobrze

Edit. A jeszcze kończąc temat kuchni to w moim przypadku ze znajomymi było najgorzej

Mój M na ogół się w ogród nie wtrąca,ale czasami ma jakąś wizje i jak widzę,że mu na tym bardzo zależy to odpuszczam tak jak z tym kamieniem i tak pozbyłam się 2 wierzb,które on bardzo lubił.Jak już kamień będzie gotowy to i rabatę się skomponuje.Nauczyłam się na O,że czasami lepiej 3 razy sprawę przemyśleć poszukać inspiracji niż robić w pośpiechu i pod wpływem emocji.

Co do kuchni to mam nadzieję,że z wykonawcą będzie wszystko ok.Bardzo sie lubimy i współpracujemy razem zawodowo.Mój M wykończenia a znajomy meble
Dziś już też zdecydowałam sie na kolor dół ciemne capucino drewno a góra jasne capucina szkło malowane chyba tak to się nazywa
olga80 22:05, 02 sie 2016

Jana napisał(a)
Kuchnię zawsze można zmienić, za ....15 lat żartuję, trzeba wybrać funkcjonalność i jakiś fajny kolor, niezbyt energetyczny żeby Cię po kilku latach nie denerwował, dodatki będziesz zmieniać....to też fajne miejsce na kamień, będzie wyeksponowany

Wiesz tak całkiem się nie pomyliłaś moje meble mam 13 lat wiec czas najwyższy na zmiany zmywarka i gazówka tyle samo mają wiec czas na emeryturę wysłać sprzęt jedynie lodówkę wymieniłam 2 lata temu i teraz jej nie będę zmieniać bo jest funkcjonalna i pojemna ogółem 520 litrow.
Kamień w ogrodzie miał dziś już stanąć tylko deszcz pokrzyżował plany za to młodemu dziś już skompletowałam wyprawkę do szkoły