Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Doświadczalnia bylinowo-różana

Doświadczalnia bylinowo-różana

makadamia 12:35, 10 kwi 2019

Świdośliwa cudna - czy ona w półcieniu dałaby radę? Nieustająco szukam kwitnących krzewów do cienia i o szczupłym pokroju

Bylica dużo bardziej zaawansowana niż u mnie.

I przyznam się że miodunek jakoś nie mogę polubić. Dużo mam różnych nakrapianych roślin, a do tej jakoś nie mogę się przekonać. Uff
tulucy 12:39, 10 kwi 2019

makadamia napisał(a)

I przyznam się że miodunek jakoś nie mogę polubić. Dużo mam różnych nakrapianych roślin, a do tej jakoś nie mogę się przekonać. Uff

To ja odwrotnie, nie lubię pstrokatych czy paskowanych liści, a miodunki mi się podobają
Anda 13:06, 10 kwi 2019

Kawa napisał(a)
no wiedziałam kiedy zaglądnąć!!!
cudn wiosna summer song już ma pączki!!????
u mnie zimno i zapowiadają moce ochłodzenie
oby nie było przymrozków i niektórych roślinek nie trafiło!!

Tez sie zdziwilam. Ona ma zupelnie inne warunki niz reszta ogrodu, bo przed domem mam Toskanie, a za domem Danie, czasem Holandie

U mnie w weekend maja byc przymrozki a w dzien 7 stopni.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 13:08, 10 kwi 2019

tulucy napisał(a)
Już pączki chyba sporo ciepłej u Ciebie musi być. U nas znowu -1 w nocy było.
Skoczek już grasuje, zauważyłam przy przycinaniu (trudno też było nie zauwazyć, tak się pchał do oczu i nosa )

Piękna wiosna na pięknych zdjęciach - ale to nic nowego

Tylko SS ma paczek. Przed domem mam bardzo cieplo, klimat srodziemnomorski

Tez zdjelam juz jakas gasieniczke z SS, reszte powydziubywaly ptaki, cale szczescie.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 13:11, 10 kwi 2019

makadamia napisał(a)
Świdośliwa cudna - czy ona w półcieniu dałaby radę? Nieustająco szukam kwitnących krzewów do cienia i o szczupłym pokroju

Bylica dużo bardziej zaawansowana niż u mnie.

U mnie rosnie na sloncu, ale przypuszczam ze w lekkim polcieniu dalaby rade.

Bylica przed domem ma warunki srodziemnomorskie, to dlatego

Miodunki najbardziej lubie ze wzgledu na dwukolorowe kwiaty. Liscie dopiero od niedawna mnie nie draznia. U innych roslin takich pstrokatych tez nie lubie. Odmiana Majesty ma prawie biale liscie, obejrzyj. Brunnera Looking Glas tez ma takie. Cudne i rozjasniajace najciemniejszy cien

Anda 13:11, 10 kwi 2019

tulucy napisał(a)

To ja odwrotnie, nie lubię pstrokatych czy paskowanych liści, a miodunki mi się podobają

Mam tak jak Ty

makadamia 13:31, 10 kwi 2019

tulucy napisał(a)

to coś musi znaczyć

Anda napisał(a)

U mnie rosnie na sloncu, ale przypuszczam ze w lekkim polcieniu dalaby rade.

Bylica przed domem ma warunki srodziemnomorskie, to dlatego

Miodunki najbardziej lubie ze wzgledu na dwukolorowe kwiaty. Liscie dopiero od niedawna mnie nie draznia. U innych roslin takich pstrokatych tez nie lubie. Odmiana Majesty ma prawie biale liscie, obejrzyj. Brunnera Looking Glas tez ma takie. Cudne i rozjasniajace najciemniejszy cien

Zobaczyłam i się zakochałam!. Już dodałam ją do listy zakupów. Tą miodunkę.
Brunnerę mam Jack Frost i wydają mi się bardzo podobne z tą Looking Glass, więc nie będę dublować.
eVka 13:34, 10 kwi 2019

Ewuniu ale u Ciebie zielono, cudnie i nie wierzę, że Twoja róża ma już pączki
Moje Piano mają mnóstwo liści, takie piękne bordowe. Bardzo cieszą wczesną wiosną
Anda 13:46, 10 kwi 2019

makadamia napisał(a)

Zobaczyłam i się zakochałam!. Już dodałam ją do listy zakupów. Tą miodunkę.
Brunnerę mam Jack Frost i wydają mi się bardzo podobne z tą Looking Glass, więc nie będę dublować.

Ta miodunka troche mniej obficie kwitnie niz pozostale, ale i tak kupilam ja ze wzgledu wlasnie na liscie

Jack Frost to ojciec Looking Glass Mamy obie w szkolce, stoja obok siebie i roznica jest znaczna. Looking Glass jest o wiele bielsza.
Anda 13:54, 10 kwi 2019

effka napisał(a)
Ewuniu ale u Ciebie zielono, cudnie i nie wierzę, że Twoja róża ma już pączki
Moje Piano mają mnóstwo liści, takie piękne bordowe. Bardzo cieszą wczesną wiosną

Roze sa najpiekniejsze jak kwitna i wlasnie jak wypuszczaja swieze listki

Jesli po przymrozkach rzeczywiscie przyjdzie lato, to Twoje roze tez niedlugo pokaza paczki
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies