Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Doświadczalnia bylinowo-różana

Doświadczalnia bylinowo-różana

tulucy 20:27, 07 kwi 2019

A ja ostro tnę moje w tym roku, chcę im trochę figurę poprawić ale u mnie to już pędy kilkucentymetrowe... Trochę żal, ale i tak bym ich nie zostawiła, bo na samych końcach
Jana 22:38, 07 kwi 2019

Anda napisał(a)
Podczas weekendu miałam gości a w sobotę byłam w pracy, ale udało mi się popikować co nieco, jeszcze część została. Popikuję pewnie w tygodniu. Nie wiem, gdzie pomieszczę ta resztę. Posadziłam dalie do donic, jeszcze trzy czekają na nowe donice, które mam nadzieję kupić w tym tygodniu. Trawnik został zwertykulowany, nowe domki dla owadów zawieszone. Wreszcie przycięłam Pennisetum przed domem
pracowity weekend, ja trzymam irysy, liliowce w donicach
Margerytka40 22:42, 07 kwi 2019

Anda napisał(a)

Jak to pisałam parę dni temu, to myślałam o knautii, bo kwiaty z trawą by sie pięknie komponowały. Dziś w ogródku obejrzałam moje zawilce jesienne i mają piekne liście, duże, wyraziste, które rownież wspaniale komponowalayby się z trawą. Jednak ponieważ jestem owadolubna, to wybrałabym jednak knautię, bo o wiele dłużej kwitnie, nie trzeba jej mocno podlewać (w przeciwieństwie do zawilców) i owady mają z niej dłużej pożytek

I chyba spróbuję z nią bo i tak muszę ją przesadzić więc na próbę posadzę w seslerii
Annak 23:31, 07 kwi 2019

Ewuniu, czy to możliwe, żeby już pojawił się skoczek różany? Coś takiego (tak mi się wydaje)widziałam jak przycinałam róże... Jeśli to on to czym go potraktować?
Kasiolaaa 06:42, 08 kwi 2019

cudnie wszystko kwitnie ale te narcyzy ze srodeczkami ciemnymi to bajka ❤
Anda 11:57, 10 kwi 2019

Annak napisał(a)
Ewuniu, czy to możliwe, żeby już pojawił się skoczek różany? Coś takiego (tak mi się wydaje)widziałam jak przycinałam róże... Jeśli to on to czym go potraktować?

Może być on. Teraz pogoda tak wariuje, że wszystko możliwe. Najlepiej spróbuj jakimś środkiem owadobójczym przeznaczonym dla róż, np. COMPO Triathlon jeśli jest w PL. Wczesnym rankiem ze względu na chłód owady się nie ruszają tak mocno, więc łatwiej Ci będzie je opryskać.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 11:58, 10 kwi 2019

Kasiolaaa napisał(a)
cudnie wszystko kwitnie ale te narcyzy ze srodeczkami ciemnymi to bajka ❤

Zaraz pokażę więcej narcyzów
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 12:01, 10 kwi 2019

Ze względu na przymusowe siedzenie w domu, czas na fotki

Trochę wiosennych widoków po wczorajszym deszczu.

Miodunki uwielbiam we wszystkich możliwych odmianach, szafirki rozsiewają się u mnie jak chwast, narcyzy dalej kwitną, a te na ostatniej fotce nawet pachną.

Anda 12:02, 10 kwi 2019

Tulipany Purissima zaczynają, miodunki kwitną w najlepsze, widoczek lekko poszerzony.

Anda 12:04, 10 kwi 2019

Widoczek, miodunki, bez zaczyna, tulipany Purissima też.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies