Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Doświadczalnia bylinowo-różana

Doświadczalnia bylinowo-różana

kosolka 10:23, 07 lut 2016

To taka driakiew rośnie koło mnie przy drodze, na poboczu Identycznie wygląda Zrywalam do wazonu.
Kasiek 11:38, 07 lut 2016

Anda napisał(a)

Piwonie lubią dużo słońca, ziemie nie za suchą i nie za mokrą, mało nawozu i najlepiej nie grzebać im w korzeniach.

Doloze swoje trzy grosze i dodam ze nie lubia glebokiego sadzenia, wtedy moga dlugie lata nie kwitnac. Moje piwonie nie lubia wogole nawozenia, takie same z siebie kwitna najpiekniej.

Kasiek 11:42, 07 lut 2016

Anda napisał(a)
Piownie najlepiej jesienią. Ja tak robiłam i od razu wiosną mi zakwitła. Piwonie mają ogromne karpy. Moja miała tylko dwa lata, a karpa była bardzo ciężka i wielka. Jeśli Ci się ta karpa rozłamie podczas przesadzania, to nic. Ważne, żeby jedna część miała przynajmniej 3 czerwone oczka.

Myslisz ze jesienia? Do tej pory myslalam ze w sierpniu i tak zawsze sadzilam i tak gdzies wyczytalam
gobasia 11:46, 07 lut 2016

Kasiek napisał(a)

Myslisz ze jesienia? Do tej pory myslalam ze w sierpniu i tak zawsze sadzilam i tak gdzies wyczytalam

Ja musiałam przesadzić wiosną...zrobiłam odpowiedni dołek,wykopałam i umieściłam w tym dołku,obsypałam boki lekko docisnęłam...zakwitla w tym samym roku
Gardener27 11:54, 07 lut 2016

W tamtym roku posadziłem u siebie drakiew Muszę sprawdzić co to za odmiana Mam cichą nadzieję że przezimuje

Cebulowe u Ciebie już mocno podpędzone U mnie dopiero wychodzą z ziemi
Anda 11:56, 07 lut 2016

Dziewczyny, pewnie w każdym przypadku są wyjątki od reguły
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 11:57, 07 lut 2016

Ewa777 napisał(a)
Pięknie się u Ciebie robi - tak zielono Ciemiernik mnie zachwycił. Moje ciemierniki przemarzły - wyglądają marnie
Muszę dokupić

Mam tylko jeden ciemiernik, musiałabym też dokupić. Białe mi się bardzo podobają.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 11:58, 07 lut 2016

amelia_b napisał(a)
Cudne zdjęcia jak zawsze tej rośliny nie znałam

Dzięki. Posadź ją, to bardzo wdzięczna roślinka
Anda 11:58, 07 lut 2016

Kasya napisał(a)

jak to wychodzi ? to juz dawno wyszlo i zaraz zakwitnie

Właśnie ciekawa jestem, kiedy to wszytko będzie kwitło
Anda 11:59, 07 lut 2016

Mala_Mi napisał(a)
Driakiew za mną chodzi od dawna... ale tu czytam, że jest również gołębia..a znałam tylko kaukaska

Aniu, a ja muszę sobie doczytać o tej kaukaskiej
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies