Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Doświadczalnia bylinowo-różana

Doświadczalnia bylinowo-różana

wilana 22:01, 23 lut 2016

Ewa melduję, że pozazdrościłam róży Brother Cadfael i sobie zamówiłam . To będzie mój pierwszy rok ze szlachetnymi różami bo te co mam to takie pospolite i duuużo przeszły i były bardzo lichutkie.
anna_t 22:14, 23 lut 2016

Anda napisał(a)

Umm, może wypróbuje. Ja najbardziej to panierowane piersi z kurczaka lubię. W ogóle kurczakowa jestem

ja też kurczakowa byłam dopoki moja 6m-czna córcia od kurczaka którego ja jadłam, a ona w mleku moim, dostała delikatnych gruczołków piersiowych :/ lekarka powiedziała że to przez to ze kurczaki szpikują hormonami i antybiotykami, masakra jakaś!
frezja 22:21, 23 lut 2016

anna_t napisał(a)

ja też kurczakowa byłam dopoki moja 6m-czna córcia od kurczaka którego ja jadłam, a ona w mleku moim, dostała delikatnych gruczołków piersiowych :/ lekarka powiedziała że to przez to ze kurczaki szpikują hormonami i antybiotykami, masakra jakaś!

Straszne ale prawdziwe.Rzeczywistość przeraża.
jona 23:51, 23 lut 2016

Anda napisał(a)

Mam nadzieję, że choć trochę będę się nią cieszyć już w tym roku . Trochę, bo będzie sadzona z gołym korzeniem pewnie gdzieś w marcu. Dla róż chyba lepiej jak są sadzone jesienią. Ja jestem kobieta słabej woli i nie mogłam się oprzeć, by czegoś z róż nie zamówić i jesienią, i wiosną.
Obrazki ogrodowe u Ciebie zawsze piękne . To nie jakieś kotlety są.
Anda 08:43, 24 lut 2016

Basilikum napisał(a)
Nie dzis poprostu tak duzo sie na O dzieje a ja czasu nie mam. 4 strony tylko mialam.
A teraz juz zmykam. Jutro rano do Norymbergii jedziemy. Jak dobrze pojdzie za pare tygodni moj M sie pozbedzie okularow na zawsze

Super, to życzę mu bardzo, żeby się udało

Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 08:47, 24 lut 2016

wilana napisał(a)
Ewa melduję, że pozazdrościłam róży Brother Cadfael i sobie zamówiłam . To będzie mój pierwszy rok ze szlachetnymi różami bo te co mam to takie pospolite i duuużo przeszły i były bardzo lichutkie.

Myślę, że się zaraziłaś różyczką To raczej nieuleczalna choroba
Gratuluję wyboru. W pierwszym roku po posadzeniu daj jej czas na budowę korzeni. To bardzo ważne. Nie dawaj jej żadnych nawozów. Przygotuj dobrze dołek, to wystarczy. Podlewaj mocno, tak po 20L, ale nie codziennie. No chyba, że znów upały straszne będą.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 08:48, 24 lut 2016

anna_t napisał(a)

No nie, ja tylko ekologiczne kurczaki i mięso z nich kupuję. Drogie są, więc rzadko je nabywam, ale w dzisiejszych czasach i tak za dużo mięsa jemy
Kawa 08:51, 24 lut 2016

hej Ewunia
ale dobrociami nas uraczyłaś
cudniaste foty jak zwykle
Anda 08:55, 24 lut 2016

jona napisał(a)

Mam nadzieję, że choć trochę będę się nią cieszyć już w tym roku . Trochę, bo będzie sadzona z gołym korzeniem pewnie gdzieś w marcu. Dla róż chyba lepiej jak są sadzone jesienią. Ja jestem kobieta słabej woli i nie mogłam się oprzeć, by czegoś z róż nie zamówić i jesienią, i wiosną.
Obrazki ogrodowe u Ciebie zawsze piękne . To nie jakieś kotlety są.

Moją, tą co na zdjęciach, sadziłam początkiem kwietnia, więc myślę, że się nacieszysz

Jeszcze żadnej mojej róży nie sadziłam jesienią i żadna mi nie wypadła. Ważne, żebyś przez pierwszy rok po posadzeniu jej nie nawoziła. Przygotuj ładnie dołek - ziemia rodzima wymieszana z ziemią dla róż - to wystarczy. Zaraz po posadzeniu zakopczykuj i dobrze podlewaj. Zwłaszcza w okresie suszy podlewanie jest ważne. Najlepiej na raz tak 20L, ale nie codziennie. Chyba, że będą upały. Musisz sama ocenić. Ja wkładałam palec do ziemi i w pierwszym roku sprawdzałam, czy ma sucho. Na wzmocnienie możesz ją pryskać gnojówką ze skrzypu polnego.
Anda 08:56, 24 lut 2016

Kawa napisał(a)
hej Ewunia
ale dobrociami nas uraczyłaś
cudniaste foty jak zwykle

Dziękuję Kamilko Taka pogoda, że tylko foty pozostają na poprawę humoru

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies