Anda
14:13, 24 cze 2016

U nas wczoraj było bardzo gorąco, a dzisiaj rano była burza i teraz jest trochę lepiej ale duszno. pogoda bardzo dziwna jest w tym roku.
Fajne są i świecą na rabacie

Dzięki

Takie firmy mam nadzieję, że szybko wyginą. Konkurencja na rynku jest i dobre firmy też, a w internecie mnóstwo informacji

Wiesz, jest taka muszka, która nakłuwa świeże gałązki i one potem wiszą smętnie, i usychają. Nie pamiętam, jak się nazywa. Ja takie pędy wycinam. Czasem takich pędów jest dużo niestety. Poza tym z wiekiem róża będzie mocniejsza.
U mojej Sommer Song stwierdziłam, że na wiosnę trzeba ją koniecznie mocno przycinać. W tym roku przycięłam ją na 50 cm i to było za dużo. Jest teraz mniej gęsta niż w zeszłym roku i miała mniej kwiatów.
Co do odległości, to zależy jaka duża będzie lawenda. Moja lawenda ma już 6 lat i jest duża. Róża ma czwarty sezon bodajże... Odległość mam właśnie 60 cm i w przyszłym roku lawenda pożre mi różę. Aby to się nie stało, w przyszłym sezonie wymienię lawendę na mniejszą odmianę

Wczoraj też miałam upał

Dzięki

Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken