Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Doświadczalnia bylinowo-różana

Doświadczalnia bylinowo-różana

gobasia 14:22, 28 maj 2017

Ewo co dać do róż aby o tej porze nie było pusto?
Anda 16:28, 28 maj 2017

Łucjo, super zaczyna się U mnie kwitnie od wczoraj Summer Song, a dzisiaj zaczyna rozkwitać Munstead Wood i LO
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 16:36, 28 maj 2017

gobasia napisał(a)
Ewo co dać do róż aby o tej porze nie było pusto?

Basiu, teraz kwitnie Campanula - dzwoneczki w różnych odmianach, wysokie lub niskie, poza tym irysy, orliki, Knautia (najlepiej niska odmiana, ta wysoka jest bardzo duża i nadaje się bardziej do róż pnących), Scabiosa, szałwie zaczynają, goździki jako obwódka, zaczyna przywrotnik, Veronica teucrium. Ta ostatnia się bardzo rozłazi, wiec może jako towarzystwo do róż jednak nie za bardzo się nadaje Pięknie o tej porze wyglądają piwonie, ale to wiesz na pewno
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Wendy79 16:59, 28 maj 2017

Ewuś, Łucjo, wpadnijcie i poradźcie proszę w sprawie moich chorych róż.
Wendy79 21:16, 28 maj 2017

Dziękuję Ewuś, za podpowiedzi
tulucy 22:00, 28 maj 2017

Można jeszcze żurawki, rozchodniki, złocienie, bodziszki...

tulucy 22:00, 28 maj 2017

Się zdublowało.

Moje stoją w takich pąkach, że zaraz pękną z hukiem...
Zła jestem trochę, bo Souv. de William Wood mi podgryzło coś i parę pąków poszłoooo.

Zresztą mojemu prymuskowi też zeżarło większość pąków (może nie zeżarło, ale zmroziło, dużo zrzuciła).

tulucy 23:05, 28 maj 2017

I prawie zapomniałam... Padła mi wiosenna Grace. Zdechła. wczoraj miała prawie wszystkie pędy zwiędnięte, jeden był ok. Dziś już i ten jeden był klapnięty. Nie wiem, co jej. Była okopczykowana po posadzeniu, ładna sadzonka. Ładnie puściła, nie zmarzła. Mokro miała jak inne obok... Reklamować ją? ... Wykopać? Poczekać?
Pierwszy raz takie coś mi się zdarzyło.
Kasia_CS 23:46, 28 maj 2017

U mnie LO tak zapączkowana, że przebieram nóżkami... nie mogę się doczekać a pąki już pokazały kolorek cześciowo nadpęknięte
Anda 10:48, 29 maj 2017

tulucy napisał(a)
Można jeszcze żurawki, rozchodniki, złocienie, bodziszki...

No i jeszcze kukliki i maki wschodnie
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies