Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Doświadczalnia bylinowo-różana

Doświadczalnia bylinowo-różana

Anda 17:23, 25 maj 2017

Jestem Fajnie że zaglądacie. Mam troszkę mało czasu

Tulucy, i jak? Która róża pierwsza?

U mnie róże mają pąki nabrzmiałe bardzo i ciekawa jestem, która będzie pierwsza.

Gąsieniczki na różach też mam, maszyny też trochę jest, ale tragedii nie ma Mszyce mam też na ślazach. Uwijają się tam sikorki, więc może ich już niedługo nie będzie.

Gosika, byłam u Cię Kasiu z Bawarii i Radziu u Was też byłam
Kasiu Katkak zaraz lecę do Ciebie

Gosiu Malgol, no właśnie, liście już nie wrócą do koloru. Ja podlewam moje róże preparatem z Neem. Chemii nie musiałam całe szczęście używać jeszcze.

Fotki jakieś tam mam na karcie. Postaram się coś na dniach wrzucić
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
patrycja 19:26, 25 maj 2017

O jeju
Dawno tu nie zaglądałam
Ile czytania
Ale u Ciebie kopalnia wiedzy
Pozdrawiam
tulucy 21:47, 25 maj 2017

Ewa jeszcze w blokach startowych czekają. Kilka się zebrało, ale ciągle nic...
anabuko1 06:49, 26 maj 2017

Ale cudne perełki w pakach ujelas.
A jak rozkosznie tyle paczusiow to będzie cudny widoczek
Basilikum 10:08, 26 maj 2017

Anda napisał(a)

Gosika, byłam u Cię Kasiu z Bawarii i Radziu u Was też byłam
Kasiu Katkak zaraz lecę do Ciebie

u mniee tez

wlasnie ogladalam krzewuszke, bo dookola kwitna a moja(twoja) nie. No i ma mnostwo malenkich paczkow, wiec beda kwiaty i to duzo
Kawa 10:12, 26 maj 2017

Ewuś a ja a ja???
róża moja coś jakaś taka pączki ma a liście jej jaśnieją brzydko
Agania 10:41, 26 maj 2017

Cudowna kartka z warzywnika...cisy ładne okazy dostałaś Robusta to dobra odmiana
Czekam na Twoje róże, moje pomarzły w większości
Pozdrawiam Ewa
Anda 15:59, 26 maj 2017

Patrycja, dziękuję

Łucjo, moje tuż tuż

Anabuko, szczypior już kwitnie, nawet czosnki atropurpureum zaczęły

Iza, to czekamy na kwiaty krzewuszki

Kamilko, byłam u Cię, a jakże

Aganiu, moję róże już się odbudowały, niektóre niedługo będą kwitnąć Też już na nie czekam. Cisy zapadły na chorobę poprzesiedleńczą, ale mają już nowe przyrosty. Całe szczęście
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
tulucy 23:14, 27 maj 2017

Ewa u mnie to już też tuż tuż... Może jutro i raczej nie będzie prymusa, bo sporo jest takich gotowych...
Jedna jedyna bez pąków po przymrozku i niestety moim wyłamaniu pędu przy okrywaniu to L.D. Braithwaite.
A dziś dołączyły do drużyny Capri, Country Girl, My Girl, Olympic Palace i Pirouette. Ta ostatnia to sama mi wlazła w ręce i teraz mam ból, gdzie ja ją upchnę.
Całe szczęście, że specjalnie wzięłam mało gotówki, bo ból byłby większy. W mojej szkółce piękne doniczkowe róże mają
tulucy 14:10, 28 maj 2017

A jednak primus inter pares... Nieforemna, nadgryziona ale jest - Susan Williams Ellis: