Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » U Agi - czyli słońce i piach

U Agi - czyli słońce i piach

kasja83 16:44, 10 mar 2016

hej, hej
odmachuję i zapraszam do mnie
Makao_J 17:24, 10 mar 2016

Wydaje mi się że z tej strony robiłam notatki bo wiele zawartych tu informacji pamiętam dokładnie
http://www.wymarzonyogrod.pl/pielegnacja-ogrodu/ciecie-i-przycinanie-roslin/borowka-amerykanska-ciecie-jak-i-kiedy-przycinamy-borowke-amerykanska,26_2208.html
zoja 18:00, 10 mar 2016

ag_zie napisał(a)

Trzeba dbać aby było co zjeść moje chorowały dlatego tak je dopieszczam

ja w zeszłym roku nie miałam owoców borówki
więc w tym roku też muszę je dopieścić bo bardzo bym chciała żeby były
jolka 19:18, 10 mar 2016

ag_zie napisał(a)
Aniu, jak znajdziesz instrukcję to pamiętaj o mnie

Alicja
, ale to wielkie krzaki a u mnie mają około 70 cm a z ziemi wyrasta 1 lub 2 patyki. I co ja mam tu wyciąć...... Jak jeden wytnę to połowa krzaka nie będzie.

Kasiu moje też małe i na razie zastanawiam się co z nimi dalej robić. A u Ciebie ile patyków z ziemi wyłazi?

Hej Dziewczyny troszkę się wetnę w sprawie borówek.. z tego co wiem (oczywiście jako amator, może profesjonaliście powiedzą coś innego), wycina się tylko stare kilkuletnie pędy, które już słabo owocują, żeby zrobić miejsce na nowe. Chyba że krzak jest bardzo zagęszczony i wymaga prześwietlenia. Jak są małe, to ja osobiście nic bym nie cięła, tylko ew. przemarznięte, chore gałązki. Jak z ziemi wyrastają dwa patyki to niech rosną. I z tego co mi mówiła Pani ze szkółki w ub. roku, jak kupowałam borówki: jak tylko stopnieje śnieg posypać jednorazowo siarczanem amonu. Od wiosny stosować nawóz do borówki, raz w miesiącu (kwiecień, maj, czerwiec). Ostatni raz w czerwcu.
MirellaB 11:01, 11 mar 2016

ag_zie napisał(a)

Mirelko to nie wina rytmu tylko małego Brzdąca robię tyle ile on wysiedzi w wózku jak śpi to w domu działam. A z drugiej strony to trzeba się przestawić z zimowego "nic nie robienia w ogrodzie" na "mega dużo pracy w ogrodzie"! Po każdym wypadzie do ogródka padam ze zmęczenia a mało zrobiłam!

Aga jak mój Kuba był mały (jeszcze w poprzednim domu) to ja ogród całkowicie sobie odpuściłam z braku czasu oczywiście.

Mąż kosił trawę, posadziliśmy jakieś sezonowe jednoroczne, to co było wieloletnie to samo rosło, podlewaliśmy zawsze - i to wszystko.

Mój Kuba był tak absorbujący, że padałam z nóg. Od 4 miesiąca życia nie śpi całymi dniami, nic nie mogłam przy nim zrobić.
MirellaB 11:01, 11 mar 2016

O borówkach nie pomogę
Dominika11 11:26, 11 mar 2016

ja też nie pomoge zbytnio, bo mam borówki dopiero od zeszłego roku, ale poczytaj o borówkach tutaj http://www.zielonyogrodek.pl/uprawa-i-pielegnacja-borowki-amerykanskiej
ag_zie 11:54, 11 mar 2016

Do notatnika

Hortensja bukietowa Diamantino do 120 cm
Pinky winky do 2
ag_zie 11:54, 12 mar 2016

A mówiłam sobie: nie teraz....jestem jeszcze niedoświadczona....może kiedyś....
I co? Gucio! Musiałam kupić!!!!
ag_zie 11:57, 12 mar 2016

Teraz trzeba się dowiedzieć co lubią i znaleźć słoneczne miejsce i odpowiednie towarzystwo

Kto się domyśla o kogo chodzi?