Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z koniczynką

Ogród z koniczynką

Basilikum 18:53, 02 lut 2016

ojej, mam nadzieje, ze szybko go wykurzycie
Rumianka 18:56, 02 lut 2016

Żeby wykurzyć tego rozrabiakę to właśnie jest wielki problem...Jestem załamana...
Sylvana 18:58, 02 lut 2016

Kuna...u mnie też mieszka. Przychodzi na zimę od kilku lat, a na wiosnę się wynosi. Wcześniej były myszy...bo pies na działce kunom nie dawał żyć i się wyniosły. Psa zabrakło i wróciły. Jak były myszy to był smród na strychu i wszystko zgryzione. Kuna myszy wybiła za to wyjmuje wełnę mineralną z dachu.
Brak mi już pomysłu co z nią zrobić.
Znajomy mi mówił, że ustawia się klatkę z kurzym jajkiem w środku....tylko jajko musi być takie prawdziwe, pachnące kurą i kurnikiem a nie fabryką....i wtedy ona się łapie.
Moja ciotka kupiła truciznę na szczury i wpakowała jako nadzienie surowego klopsika...podziałało...ja jeszcze do tego nie dojrzałam, żeby ją ukatrupić...chciałam znaleźć bardziej humanitarne rozwiązanie, ale nic nie wymyśliłam...a klatki nie mam.
Rumianka 19:06, 02 lut 2016

O kurka wodna...to problem nie byle jaki...Czytam w internecie i sama już tracę głowę...Może faktycznie spróbować z trucizną na szczury?
agnieszka_m 19:09, 02 lut 2016

Rumianka napisał(a)
O kurka wodna...to problem nie byle jaki...Czytam w internecie i sama już tracę głowę...Może faktycznie spróbować z trucizną na szczury?

Próbuj czym prędzej bo wyrządzi ci dużo szkód. U mojego kuzyna zagnieździła się w nowym domu co wykańczali i wełnę im wyciągała z pod dachu i podarła folię z pod dachówki. Bardzo dużo szkód im wyrządziła. Oni chyba sidła zastawiali na nią.
olga80 19:13, 02 lut 2016

Rumianka napisał(a)
O matko, wszędzie coś się dzieje ogrodowo, a u mnie piętrzą się problemy... Ostatnio "coś" odwiedza nasz dach lub poddasze...Trudno zlokalizować... Nocą hałasuje straszliwie, nie można zasnąć...Wyczytałam, że może to być kuna, która zagnieździła się na poddaszu... A żeby ją wytępić to jeszcze większy problem...Dwa lata temu mieliśmy gigantyczny kokon os, a teraz inne gówno się przyplątało...Ręce opadają z bezsilności...Kiedyś czytałam w wątku u Dajany, że mieli tam kunę...Lecę do niej...może coś skutecznego mi poradzi...

Prawdopodobnie to kuna ciężka walka Was czeka
Rumianka 19:15, 02 lut 2016

Siedzę, czytam i ryczę...
kamila66 19:32, 02 lut 2016

Kuna to straszna cholera czytałam o niej kiedyś. Jest bardzo mało firm, które się tym zajmują bo to takie trudne Może wtedy w tym żywotniku siedziała ona...
kamila66 19:41, 02 lut 2016

Rumianko czytałaś to tu też piszą o jajku i klatce http://forum.gazeta.pl/forum/w,217,109014027,109014027,kuna_domowa.html#p159988571
Rumianka 19:43, 02 lut 2016

O Kamilo może to właśnie to diabelstwo tam siedziało na drzewie, a później wrona tam buszowała...