Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z koniczynką

Ogród z koniczynką

Rumianka 13:49, 05 kwi 2017

Zoja- oczywiście, że cieszę się z tego, iż mogę coś samodzielnie wydziergać, co, mam nadzieję, pozostanie dla potomnych, o ile nie wyrzucą tego bo nie modne...

Gobasia - myślę, że trawnik się odrodzi i może jeszcze będę narzekać, że trzeba często kosić...

Boguniu- kochana, te kosze, to wyłącznie Twoja zasługa, że poddałaś mi takiego fajnego "pomysła", a te kosze jałowce były już jesienią przesadzane i nie obraziły się...widać, że żyją po zimie...
14:16, 05 kwi 2017
Elisa rękodzieło zawsze będzie cenione.
Na pewno Twoje obrazy też są doceniane bo są piękne.I wyszywane Twoją dłonią..
Rumianka 15:09, 05 kwi 2017

Aniu z Radości- to prawda, że rękodzieło zawsze było cenione, ale w dzisiejszych czasach najczęściej na ścianach pojawiają się bohomazy wszelkiego gatunku, to też jest jakaś tam sztuka, na której niekoniecznie się znam...
Rumianka 15:26, 05 kwi 2017

"(...)Dobrym sposobem pielęgnacji clematisów jest wiosenne podlewanie ich miksturą sporządzoną w domu i bardzo prosta do przygotowania.
Sposób przyrządzania:

•1 pałka czosnku,
•8 tabletek nadmanganianu potasu (różowe tabletki do kąpieli niemowląt kupisz w aptece),
•5-7 l wody,
•czosnek miażdżymy, tabletki rozgniatamy (będzie szybciej ) i mieszamy z wodą,
•odczekać 2-3 godz. i podlać obficie na wiosnę clematisy. (...)

cytowane stąd --> TU

Zalecane podlewanie w marcu
zoja 15:29, 05 kwi 2017

Rumianka napisał(a)
Zoja- oczywiście, że cieszę się z tego, iż mogę coś samodzielnie wydziergać, co, mam nadzieję, pozostanie dla potomnych, o ile nie wyrzucą tego bo nie modne...

nie wyrzucą - ja swojej Babci coś tam mam im jestem starsza tym bardziej doceniam
Rumianka 15:30, 05 kwi 2017

To pocieszające...i może się coś uchowa przed "zagładą"
17:51, 05 kwi 2017
Rumianka napisał(a)
Aniu z Radości- to prawda, że rękodzieło zawsze było cenione, ale w dzisiejszych czasach najczęściej na ścianach pojawiają się bohomazy wszelkiego gatunku, to też jest jakaś tam sztuka, na której niekoniecznie się znam...

U mnie wiszą obrazy haftowane przez moją Mamę,u moich dwóch sióstr także.
Każde z wnucząt ma wyszyty obraz przez Babcię i doceniamy to wszyscy.
Tak jak Zoja napisała,z wiekiem docenią i u Ciebie

O miksturze pod clematisy słyszałam ale nie wiedziałam dokładnej receptury.
Zapiszę sobie
Dziękuję
Rumianka 21:33, 05 kwi 2017

Aniu- to prawda, że z wiekiem docenia się inne wartości...
Lukasz2013 17:59, 07 kwi 2017

Rumianka napisał(a)
Przeglądając zaprzyjaźnione ogrody widać, że wiosna króluje wszędzie...widać radość z kiełkujących roślinek, radość z sadzenia nowych, radość z wykonywanych ogrodowych zajęć, radość z gniazdujących opodal ptaków, radość z coraz cieplejszych dni...Jednakże w tym całym ogrodowym "zamieszaniu" brakuje ostatnio najbardziej tego Motoru, który nakręca nas wszystkich do tego "zielonego" życia, który pokrzepia w niepowodzeniach ogrodowych, który pieści swoim łagodnym wzrokiem wszystkie nasze wątki na tym forum...i chodzi tu właśnie o Danusię i Jej bukszpanowy wątek z przecudnymi aranżacjami, które można podziwiać bez końca...Wątek zamknięty na cztery spusty i bardzo mi smutno z tego powodu...czekam tu na Ciebie Danuś, bo forum bez Ciebie to nie to samo... Niby wszystko toczy się swoim rytmem, ale bez gospodarza, to jest tak, jakbyśmy krążyli w labiryncie...

A to co sie stało że wątek Danusi zamknięty?
mirkaka 07:52, 09 kwi 2017

Pozdrawiam, moja trawa trochę już wzięla się do życia ale są miejsca że jest bardzo kiepska
W koszykach wkrótce zagoszczą jajeczka