Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z koniczynką

Ogród z koniczynką

Martka 07:01, 10 maj 2022

Bardzo ładny ten wilczomlecz złocisty, posiałam w tym roku jakąś inną odmianę, ale do rozmiarów widocznych na rabacie daleka droga U Ciebie nawet małe kępki widoczne, a jakże Dobrego dnia!

Rumianka 15:12, 11 maj 2022

gogo napisał(a)

Masz rację, bez pracy ani rusz, zwłaszcza w ogrodzie

Pewnie, że chcę, marzy mi się mieć pierwiosnki na nowych rabatach na podwórku, a posiadane za małe na dzielenie.
Oczywiście chętnie się zrewanżuję, napisz, co byś chciała ode mnie.
Mam dużo siewek ciemiernika cuchnącego, wilczomlecza migdałolistnego Purpurea, czerwonego ostrogowca, mikołajka iberyjskiego, coś jeszcze się znajdzie

Grażynko, będę działać z pierwisnkami dla Ciebie. Resztę napiszę na priv.
Ewa777 12:56, 12 maj 2022

Zazielieniło się w Twoim ogrodzie. Uwagę zwracają przepiękne pierwiosnki. Bardzo dobrze u Ciebie się rozrastają. Musisz szczególnie o nie dbać, że się tak odwdzięczają
Skrzynie z warzywami nadal podziwiam.
Alija 00:47, 15 maj 2022

Rumianka napisał(a)
Asiu, dzięki...warzywnik, okaże się, że to najważniejszy element przy dzisiejszych cenach, a tak, to chociaż część warzyw będzie swoich i świeżych, a nie takich "wymęczonych" jak w sklepie.

Oj, tak może być.
Rumianka 20:13, 20 maj 2022

Martka napisał(a)
Bardzo ładny ten wilczomlecz złocisty, posiałam w tym roku jakąś inną odmianę, ale do rozmiarów widocznych na rabacie daleka droga U Ciebie nawet małe kępki widoczne, a jakże Dobrego dnia!

Martko ten wilczomlecz dzieliłam jakieś 10 dni temu i już rozkwitają te podzielone kępki. Nie odchorowaly podziału.

Rumianka 20:21, 20 maj 2022

Ewa777 napisał(a)
Zazielieniło się w Twoim ogrodzie. Uwagę zwracają przepiękne pierwiosnki. Bardzo dobrze u Ciebie się rozrastają. Musisz szczególnie o nie dbać, że się tak odwdzięczają
Skrzynie z warzywami nadal podziwiam.

Pierwiosnki nie wymagają żadnej pracy prócz podlewania
W skrzynkach już zrywamy szczypiorek, a pomidory zmarzły 18 mają bo w nocy było -3. Begonie też dostały no i moje 4 buczki Red obelisk które kupiłam tydzień temu.
Rumianka 20:24, 20 maj 2022

Alija napisał(a)

Oj, tak może być.

Warzywnik wydaje już pierwsze plony w postaci szczypiorku koperku rzodkiewki. Pomidory skosil ostatni przymrozek.
Rumianka 20:36, 20 maj 2022

Dwie noce temu przymrozek załatwił begonie, pomidory, 4 buczki Red obelisk świeżo posadzone.
Rumianka 20:46, 20 maj 2022

W ostatnim czasie kupiłam i posadziłam 10 nowych drzewek: 4 jarząby kolumnowe Rowan, 4 buki Red Obelisk i 2 dęby Green Pillar. Fotki wstawię innym razem bo internet muli okropnie. Susza wypaliła trawę bo deszczu nie było od 2,5 m-ca. Ma padać w nocy bo dostałam alert pogodowy o silnym wietrze i dużych opadach deszczu i gradu. Pogoda nieprzewidywalna w ostatnim czasie. Boję się że narobi szkód.
Margerytka40 21:16, 20 maj 2022

Oj to spory musiał być u Was ten przymrozek. Szkoda pomidorków. Buczki wypuszczą nowe listki. U nas mimo zapowiedzi raczej nie mroziło bo nie widać po roślinkach. Też mamy sucho bardzo. Ja mam ciężkie gleby i długo nie muszę podlewać bo gleba trzyma wilgoć ale teraz już podlewałam. Noc ma być niespokojna. Oby szkód nie narobiło