Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z koniczynką

Ogród z koniczynką

Rumianka 11:47, 07 sie 2025

anpi napisał(a)
Fajny ten spotkaniowy czas! Ogród ciekawie prezentuje się w w goździkowej odsłonie, kiedy Ci się ich tak namnożyło?
Wierszyk też świetny napisałaś, twórcza dusza z Ciebie na wielu frontach!

Goździki już przekwitły, ciągle padający deszcz powoduje, że kwiaty brązowieją z wilgoci i radość z kwitnienia krótsza.
Rumianka 11:48, 07 sie 2025

Joku napisał(a)

Siedząc z wami nie bardzo rozumiałam o co chodzi z tym kubkiem bo w głowie pojawił mi się wafel teatralny czyli wafelek w czekoladzie . Dopiero teraz, oglądając na spokojnie zdjęcia i czytając wasze relacja załapałam o co chodziło .
I ja dziękuję za możliwość zobaczenia waszego ogrodu po raz kolejny. Podziwiam konsekwencję w tworzeniu ogrodu, bujne kolorowe rabaty. Wszystko zadbane, idealnie przycięte. Wspaniale się rozmawiało z gospodarzami i forumowymi koleżankami na tematy ogrodowe i nie tylko .
Zdjęcia zrobiłam tylko 2, nie lubię robić telefonem a aparat zapomniałam zabrać z domu. Wstawię jak naładuje się komórka.

Jolu, ja do czasu parzenia kawy podczas naszego spotkania nie wiedziałam nawet, że taki kubek posiadam...
Rumianka 11:50, 07 sie 2025

Kordina napisał(a)
To raczej nie ja mam ładniejsze większe oczy i bardziej kolorowa jestem, to chyba ropucha szara jest
Ale wierszyk ułożyłaś pierwsza klasa

Bożenko, całe szczęście, że to nie TY, mam Cię za fajna babkę, a ta ropucha beeee...
Rumianka 11:53, 07 sie 2025

Alija napisał(a)
Elisko, świetne spotkanie ogrodowe, fajnie ogląda się zdjęcia z ogrodu robione przez gości, zawsze trochę inaczej pokazują rzeczywistość. A że ogród masz piękny, to jest co fotografować. Wierszyk świetny.
Pozdrawiam.

Dziekuję Alu, dziekuję...mało piszę, gdyz nie mam na działce zasiegu internetowego...Pozdrawiam
Rumianka 11:56, 07 sie 2025

Wafel napisał(a)
Ten zając drewniany, no rewelacja, jesteś Rumianka - "Bystre Oczko"
Ławeczka z zielonym daszkiem, stolikiem i krzesełkiem z rozchodnikami jak z Alicji w Krainie Czarów - tak mi się jakoś skojarzyło

Asiu, jesteś niesamowita...
Rumianka 12:00, 07 sie 2025

Ewa777 napisał(a)
Elisko, po tych ciemnych chmurach wnioskuję, ze u Was też padało.
Pokazałaś tyle ciekawych dekoracji. Zastanawiam się, czy to jakieś nowe, bo nie wszystkie udało mi się znaleźć podczas odwiedzin u Ciebie.

Ewo, deszcz był tak intensywny, że należy nazwać go deszczydłem...
Dekoracje sa od dawna, ale podczas pierwszej wizyty nie dostrzega sie wszystkiego, mam to samo...Buziaczki.
Rumianka 12:01, 07 sie 2025

Joku napisał(a)

Bardzo pomysłowe. W lesie zbieracie takie gałęzie czy to fragmenty karp? Czymś są zabezpieczone?

Jolu, to jest korzeń dzikiego bzu, twardy jak głaz...
Rumianka 12:03, 07 sie 2025

anabuko1 napisał(a)

No pięknie. A takich ostróżek można pozazdrościć. U mnie nie bardzo cis chciały rosnąć.
Co posadziłam to jeden sezon i nie ma.
Albo może ha cis z nimi nie tak robię.

Aniu, ostróżki u mnie sieją się same, a oprócz tego zbieram nasiona, gdyby ktoś reflektował...
Rumianka 12:04, 07 sie 2025

Margo2 napisał(a)
Masz super te rojniki.
Ja próbowałam u siebie je wprowadzić, ale mam za mało słońca. Nie są tak ładne jak u Ciebie

U mnie rojniki rosną wszędzie...w słońcu, w cieniu, gdzie je postawię
Rumianka 12:10, 07 sie 2025

ta róża ma taki limonkowy kolorek